STIŽE NAM “PAKLENI” FEBRUAR: Na posao u kratkim rukavima, termometar u živi će rasti kao USRED JULA…

Sljedećih će dana – sve do utorka – biti toplo kao rijetko kada potkraj siječnja i početkom veljače, uz često umjeren jugozapadnjak, na Jadranu i jugo, te uz dosta oblaka i u većini krajeva malo kiše, ponegdje vjerojatno i nimalo.

 

 

Sljedećih dana na kopnu još malo toplije, uz povremeno umjeren jugozapadnjak. Uz promjenljivu naoblaku mjestimične kiše do nedjelje će biti uglavnom u gorju i unutrašnjosti Dalmacije, a tek u nedjelju moguća je i na istoku zemlje. Do utorka će biti iznadprosječno toplo, a zatim je velika vjerojatnost za promjenu vremena.

 

 

Na Jadranu sljedećih dana promjenljivo oblačno, no kiša je vjerojatnija na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana, dok će na jugu uglavnom izostati. Puhat će većinom umjereno jugo, a temperatura će još malo porasti. Nakon vjerojatno obilnije kiše u utorak srijeda će biti svježija, prognozirala je za HRT dr. sc Nataša Strelec Mahović iz DHMZ-a.

 

 

Ekstremna toplina…

 

Servis Severe Weather Europe najavljuje kako će dane pred nama diljem južne i središnje Europe, ali i na Balkanu, obilježiti “ekstremne temperature”.Penjat će se i do 20 Celzijevih stupnjeva, što je i do 15 stupnjeva toplije od prosjeka za ovo doba godine.

 

 

No, takvo će vrijeme potrajati samo do utorka.

 

 

(1325)

STIŽE NAM “PAKLENI” FEBRUAR: Na posao u kratkim rukavima, termometar u živi će rasti kao USRED JULA…

| Foto/Video, Slider, Vijesti, Vremenska prognoza |
About The Author
-