STIŽE HLADNOĆA: Evo kada se očekuje prvi snijeg kod nas!

Novembar će biti prilično kišovit, sa niskim temperaturama i bez većih oscilacija, a meteorolozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda najavljuju da bi prvi snijeg mogao da padne tokom posljednjih 10 dana novembra.

 

Temperatura će prvog dana novembra biti približna današnjoj, ujutru nešto hladnije uz pojavu magle, a preko dana suho i oblačno. Jutarnja temperatura biće od -3 do četiri stepena, preko dana od 10 do 15 stepeni Celzijusove skale.

 

Snijeg na planinama od četvrtka

 

U srijedu nas očekuje toplije vrijeme, ali će uveče doći do naoblačenja i kiše, najprije na sjeveru Balkana, koja će se do četvrtka proširiti na sve krajeve, dok će na planinama padati i snijeg koji će se zadržati.

 

Prestanak padavina očekuje se u petak, dok će vikend ponovo biti suh. Nove padavine očekuju se od nedjelje uz kišu i jak jugoistočni vjetar. Kiša će nastaviti da pada i početkom sljedeće nedjelje.

 

Novembar u granicama prosjeka

 

Temperature će tokom prve polovine novmbra biti pretežno konstantne. Jutarnje će iznositi od tri do sedam stepeni, a maksimalne dnevne od osam do 18. Zahlađenje se očekuje od druge polovine novembra, a prve temperature ispod nule najavljuju se za 24. novembar, kada će biti -1 uz maksimalnu dnevnu do osam stepeni Celzijusovih, podaci su sajta Accuweather.com.

 

Srednja minimalna temperatura vazduha u novembru imaće vrijednosti u granicama višegodišnjeg prosjeka, pri čemu će njena vrijednost u prosjeku biti viša za oko 0,2 stepena u odnosu na višegodišnji prosjek.

(1934)

STIŽE HLADNOĆA: Evo kada se očekuje prvi snijeg kod nas!

| Slider, Vremenska prognoza |
About The Author
-