STIGLA TUŽNA VIJEST IZ KLINIČKOG CENTRA TUZLA: Zbog zadobivenih povreda tokom noći preminuo…

Deminer koji je protekle sedmice povrijeđen na području Zeničko-dobojskog kantona, u općini Usora, prilikom aktiviranja mine PROM-1, preminuo je tokom noći zbog zadobivenih povreda.

Povrijeđeni deminer Aldin Selimović (32) iz Mramora kod Tuzle, nalazio se u tuzlanskoj bolnici. “Kolege iz MUP-a TK, obavijestile su nas da je deminer preminuo u tuzlanskoj bolnici tokom noći”, kazali su iz Operativnog centra MUP-a ZDK.

Podsjećamo, do minske nesreće u kojoj je Selimović zadobio teške povrede došlo je na nekadašnjem poligonu bivše JNA na Putnikovom Brdu, prilikom čišćenja terena od protivpješadijskih mina. Čišćenja tog poljoprivrednog i šumskog zemljišta od zaostalih mina vršio je deminerski tim Norveške međunarodne pomoći koji je početkom marta otpočeo sezonu deminiranja na ovom području, a istražni odbor BHMAK-a je utvrdio da je deminer nagazio na protivpješadijsku minu PROM-1 A, piše Oslobođenje.

Povrijeđeni deminer je odmah prevezen u dobojsku bolnicu “Sveti Apostol Luka”. Zbog teških povreda amputirane su mu obje noge, tačnije lijeva natkoljenica i desna potkoljenica, nakon čega je iz Doboja prebačen u tuzlanski UKC. – prenosi Tip.ba

(22)

STIGLA TUŽNA VIJEST IZ KLINIČKOG CENTRA TUZLA: Zbog zadobivenih povreda tokom noći preminuo…

| Bosna i Hercegovina, Crna hronika, Slider, Vijesti |
About The Author
-