STEVANOVIĆ PROTRESAO TROJKU: Teška pitanja i zahtjev za novu sliku

Gradskki vijećnik u Sarajevu Dragan Stevanović javno se obratio strankama Trojke tražeći jasan stav oko dešavanja u Kantonu Sarajevo.

 

 

Njemu kao ni mnogima nije jasno kako Trojka funkcioniše.

 

 

Sarajevski sporazum kreirale su tri političke partije na nivou KO – SDP, NiP i NS.Sporazumom postoji i koordinacijsko tijelo na nivou rukovodstava KO ove tri stranke.

 

 

Zato me interesuju zvanični stavovi KO SDP-a, ,NS i NIP-a u vezi pokrenute inicijative za opoziv načelnika opštine Centar. Ovo nije pitanje dogovora trojice lidera nego je dogovor,odobren od strane organa tri partije

 

 

 

 

.Inicirao sam jasan stav KO NS, SDP-a i NiP-a o ovom pitanju ali smo do sada dobili samo šturo saopštenje Naše stranke. Dakle ponovo pitam KO NiP-a, stoji li kao politički organ iza odluka svojih vijećnika i ako ne stoji šta u tom smislu poduzima.

 

 

Isto je pitanje i za koordinacisko tijelo na nivou kantona.Hoću da znam ,kao vijećnik i član SDP koji je zdušno podržavao koaliciju kome se suprotstavljam u vezi opoziva načelnika, grupi odmetnutih vijećnika, ,opštinskoj organizaciji NiP-a, ili kantonalnoj organizaciji NiP-a, ili cijeloj stranci koju onda ne predstavlja njen lider (koji je jedini izrekao javno svoj stav).

 

 

Isto pitanje vrijedi i za rukovodstvo SDP-a i NiP-a za dešavanja u Novom Sarajevu. Ili postoji, ili ne postoji koalicija Trojke u Sarajevu jer to nije “švedski sto” da uzmeš samo ono što ti se sviđa .

 

 

Hoću da znam jasnan stav kantonalnih organa potpisnica sporazuma. Ako ste se znali slikati kada ste ga potpisivali očekujem zajedničku sliku i sada.

 

 

 

(Ljudski.ba)

(488)

STEVANOVIĆ PROTRESAO TROJKU: Teška pitanja i zahtjev za novu sliku

About The Author
-