ŠTA SE ZAPRAVO DOGAĐA U TIJELU KAD VAS NAPADNE KORONA VIRUS: 3 su faze bolesti, A TREĆA MOŽE BITI KOBNA!

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) proglasila je koronavirus pandemijom. Do sada je zabilježeno više od 116.000 slučajeva na globalnoj razini te više od 4000 smrtnih slučajeva. 

 

 

COVID-19 je “sličan, ali i različit od” teškog akutnog respiratornog sindroma (SARS), što omogućuje znanstvenicima da koriste ono što je poznato o SARS-u za informiranje o novom virusu.

 

 

5e37c0f427f3d4-05012720-koronavirus-srbija

 

 

Virus započinje u plućima i širi se kapljicama vode kada osoba kihne ili kašlje. WHO je izvijestio da je SARS napao tijelo u tri faze: virusna replikacija, imunološka hiperaktivnost i razaranje pluća, što je slično kao i kod COVID-19. Zaražene osobe proizvode veliku količinu virusa na početku infekcije, zbog čega bez simptoma zaraženi doprinose širenju virusa.

 

 

U posljednjem istraživanju škole javnog zdravlja Johns Hopkins Bloomberg objavili su procijenjeno prosječno razdoblje inkubacije, tj vrijeme izloženosti novom virusu i pojavljivanja simptoma, koje iznosi pet dana.

 

 

 

Prema konzervativnim pretpostavkama 101 od svakih 10.000 slučajeva će razviti simptome nakon 14 dana aktivnog praćenja ili karantene. Koronavirus počinje blago, problemima s gornjim dišnim putevima, nakon čega slijedi upala pluća koja može ugroziti život. Nakon otprilike tjedan dana, teška upala pluća s akutnim respiratornim distres sindromom može brzo napredovati, piše IFL Science. U nekim slučajevima i iz nepoznatih razloga, virus može izazvati prekomjerno reagiranje imunološkog sustava.

 

(Vecernji.hr)

(1365)

ŠTA SE ZAPRAVO DOGAĐA U TIJELU KAD VAS NAPADNE KORONA VIRUS: 3 su faze bolesti, A TREĆA MOŽE BITI KOBNA!

| Slider, Vijesti |
About The Author
-