SRPSKI MEDIJI PJENE: Danska objavila kartu na kojoj umjesto Srbije piše Kosovo!

Na društvenim mrežama je osvanula mapa koja se u školama u Danskoj koristi za obuku vozača. Fotografiju je napravio jedan od budućih vozača u auto-školi na svom Twitter nalogu.

 

 

U tekstu pod naslovom “I OVA KARTA SE NALAZI U UDŽBENICIMA?! Pa ovo nije normalno! Na mapi nema SRBIJE, a umesto nje…. PA SKANDAL1”, tabliod Informer piše da je Danska 2008. godine priznala nezavisnost Republike Kosovo, ali da se na ovoj karti ne prikazuje Kosovo odvojeno od Srbije. Naime, na ovoj karti Srbija uopšte ne postoji! Na njenom mjestu je Kosovo, a glavni grad ove izmišljene države je Beograd.

 

 

Informer piše da je Danska 2008 godine priznala nezavisnost Kosova, ali nije do sada negirala postojanje Republike Srbije.

 

 

 

 

Beogradski tabloid piše da greške ovakvog tipa uopšte nisu česte, i da ostaje nejasno “kako je neko mogao da previdi čitavu jednu državu, bez obzira da li priznaju ili ne priznaju nezavisnost lažne države.”

 

 

List zaključuje da je još čudnije kako je u zemlji poput Danske, sa jednim od najboljih edukativnih sistema na svijetu (trenutno su četvrti, iza Finske, Japana i Južne Koreje), napravljen takav previd u zvaničnom udžbeniku.

 

(SB)

(1658)

SRPSKI MEDIJI PJENE: Danska objavila kartu na kojoj umjesto Srbije piše Kosovo!

| Foto/Video, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-