Spojili se nebo i zemlja: Jako nevrijeme stiže sa zapada, u Hrvatskoj već pljušti kiša, munje sijevaju, vjetar tutnji…

Jako nevrijeme stiglo je danas oko 14 sati na područje Rovinja. Crni oblaci nadvili su se nad grad i šire područje, a počela je padati i jaka kiša. Munje paraju nebo. Nevrijeme je stiglo i do Pule…

 

 

Danas završava bablje ljeto. Iznadprosječnoj toplini polako se bliži kraj, a period stabilnog vremena prekinut će hladna fronta.

 

Povodom nadolazećeg pogoršanja vremena DHMZ je putem sustava Meteoalarma za kopneno područje Istre i Kvarnera izdao čak dva narančasta upozorenja, javlja Istramet.

 

Prvo se odnosi na mogućnost obilne kiše. Naime, s jačim grmljavinskim pljuskovima može pasti 30-60 mm kiše u kratkom vremenskom roku. Drugo narančasto upozorenje odnosi se na mogućnost grmljavinskog nevremena, a vjerojatnost grmljavine pritom iznosi 60-90 posto.

 

Narančasto upozorenje na snazi je i za more zapadne Istre, a ono se odnosi na buru koja stiže krajem dana i u noći na četvrtak. Udari bure prema njihovim predviđanjima mogli bi se kretati od 65 do 100 km/h.

 

 

Počelo jako nevrijeme

 

Jako nevrijeme stiglo je danas oko 14 sati na područje Rovinja. Crni oblaci nadvili su se nad grad i šire područje, a počela je padati i jaka kiša. Munje paraju nebo. Nevrijeme je stiglo i do Pule.

 

“Spojili se nebo i zemlja”, piše Istramet na svojim Facebook stranicama.

 

(Index.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

(583)

Spojili se nebo i zemlja: Jako nevrijeme stiže sa zapada, u Hrvatskoj već pljušti kiša, munje sijevaju, vjetar tutnji…

| Foto/Video, Slider, Vijesti, Vremenska prognoza |
About The Author
-