ŠOKANTAN ODGOVOR SUADA BEŠLIĆA NAČELNIKU KALESIJE ‘Ima l’ mene tu’: Kako me je Sead Džafić reketirao i pokušao kupiti za milion maraka?!

Intervju privrednika i kandidata za načelnika Kalesije Suada Bešlića izazvao je veliki interes u ovome gradu, ali i čitavoj BiH. Na ovaj intervju svoj demanti je poslao Sead Džafić, što je Bešlića izazvalo da iznese nove šokantne detalje o metodima rada aktuelnog načelnika i jednog od najpoznatijih Bosanaca uopće.

 

 

Nakon objave intervjua Suada Bešlića na DEPO Portalu, redakciji se javio sam Sead Džafić i poslao odgovor na tvrdnje iznesene u ovome intervju.

 

 

Poslije prezentacije vozila, načelnik Sead Džafić mi sa službenikom općinske službe, sadašnjim kandidatom za načelnika općine Kalesija ispred stranke SDA Zijadom Kulanićem, nudi parcelu na početku „Piste“ u mjestu Međaš, na raskršću, a tom prilikom mi Kulanić pojašnjava da se za istu parcelu vodi sudski spor i da sam proces može potrajati više godina.

 

 

Dalje, u obraćanju Sead Džafić navodi izvod iz Centralne banke BiH kao pokazatelj poslovanja firme Sućo d.o.o. u 2019. godine.

 

 

Pojašnjenja radi, u decembru 2016. godine firma Sućo d.o.o. na zahtjev firme Josef Lenther GmbH iz Njemačke daje suvlasništvo 50 posto. Tada sam upoznao gospodina Matteasa Hausmana, vlasnika i direktora firme Josef Lentner GmbH i suvlasnika firme Sućo d.o.o., sa aktuelnim načelnikom Kalesije Seadom Džafićem u jednom restoranu u Tuzli, u gradu u kojem stanuje načelnik Općine Kalesija, Sead Džafić. Ispostavit će se da je to bilo punjenje pištolja iz kojeg će kasnije „pucati na mene“.

 

 

Sead Džafić nudi suradnju Matteasu Hausmanu kao privrednik, gdje mu kaže da posjeduje jeftinu radnu snagu – više puta sam svjedočio da Kalesijce naziva „JEFTINOM RADNOM SNAGOM“ i da je njegov radnik plaćen tri stotine konvertibilnih maraka (300,00 KM) i da bi on sa gospodinom Hausmanom mogao napraviti veliki posao u Tuzli. I tu počinju moji problemi. Na letu Sarajevo – Minhen Hausman me pita „zašto mi (naša firma) plaćamo radnike 1.000,00 KM, a načelnik općine Kalesija 300,00 KM“? I „on je privrednik, zar ne“?

 

 

Kakav odgovor da čovjek da na takvo pitanje?

 

 

Sead Džafić je u narednom periodu radio sve na tome da ospori razvoj moje firme u BiH.

 

 

Kasnije saznajem da nisam jedini, te da mnogi imaju takva iskustva. Nadam se da će i oni progovoriti!

 

 

Firma Sućo d.o.o. Živinice je u 2017. godini imala milionski promet i poslovala pozitivno, a u 2018. godini firma Sućo d.o.o. Živinice je bila među prvih pet najbrže rastućih firmi u BiH. Naravno, to je Seadu Džafiću smetalo, tako da je on otišao u Minhen kod suvlasnika firme, iznoseći gnusne laži o meni i nudeći mu zajedničku saradnju. U tome mu pomaže njegov rođak, moj knjigovođa ali i direktor i vlasnik firme Spectrum Kalesija, koji je sa istim načelnikom u rodbinskim vezama. I on mu je iznosio stanje o novcu, materijalu i svim drugim informacijama iz firme Sućo d.o.o. Živinice. Vlasnik firme Spectrum, ujedno knjigovođa firme Sućo d.o.o. Živinice, organizuje sastanak Seadu Džafiću sa firmom Josef Lentner GmbH u Minhenu, odnosno suvlasnikom firme Sućo d.o.o. Živinice.

 

 

Nakon toga, suvlasnik firme Sućo d.o.o. Živinice dolazi u BiH i traži od mene, direktora firme, da aktuelnu dobit od 638.000,00 KM u 2018. godini knjigovođa firme proknjiži kao nedostatak u kvalitetu i da želi nastaviti saradnju sa Seadom Džafićem, što sam ja naravno odbio.

 

 

Firma Josef Lentner GmbH nakon toga obustavlja proizvodnju u fimi Sućo d.o.o. Živinice kao jedini kupac, i gdje ostaje dužna firmi Sućo d.o.o. Živinice: 955 745,35 KM.

 

 

Protiv firme Josef Lentner GmbH se vodi sudski proces (privredni spor), isplata novčanog potraživanja, pred općinskim sudom u Tuzli. Advokatska kancelarija, zastupnik firme Sućo d.o.o Živinice je preko Općinskog Suda u Tuzli obavijestila Tužilaštvo u Njemačkoj, nakon čega sam kao direktor firme Sućo d.o.o. pozvan od strane njemačkog tužilaštva da dam izjavu protiv firme Josef Lentner GmbH, a u kojoj je njemačka policija izvršila pretres po mojoj izjavi sredinom 2019. godine.

 

 

Tužilaštvo Njemačke se uveliko raspitivalo da li je aktuelni načelnik općine Kalesija Sead Džafić i na koji način umiješan u isti kriminal. Što će takođe biti poznato javnosti. Iz tog razloga firma Sućo d.o.o. Živinice prestaje sa radom. To je, dakle, istina koju priziva Sead Džafić.

 

 

Ponovo mi se desilo „ranjavanje“ ali ovoga puta od „mojih“. Ponovo sam morao krenuti od nule.

 

 

Potom sam 2019. godine sam osnovao firmu Su-ad d.o.o. Živinice i nastavio se baviti poslom kojeg najbolje znam, a pravosuđu BiH sam ostavio da se bavi stvarima koje sam naveo.

 

 

I na kraju ću pozvati Seada Džafića da, u ime istine koju priziva, obznani način rada svoje firme WoodMagnat, te da nas u ime istine upozna sa tim računima, da ne „googlamo“. Neka nas upozna koliko slučajeva se vodi protiv njega, pa čak i sa vlastitim sinom kojeg je optužio, upravo on, Sead Džafić, za pronevjeru novca.

 

 

S poštovanjem, Suad Bešlić

 

 

U prilogu Bešlić je poslao kopije završnih računa (bilans stanja i bilans uspjeha) firme Sućo doo iz 2018, kao i kopiju tužbe na bosanskom i njemačkom jeziku protiv firme Josef Lentner GnrbH iz Njemačke.

 

(DEPO Portal/ak)

ŠOKANTAN ODGOVOR SUADA BEŠLIĆA NAČELNIKU KALESIJE ‘Ima l’ mene tu’: Kako me je Sead Džafić reketirao i pokušao kupiti za milion maraka?!

| Bosna i Hercegovina, Intervju, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-