ŠOKANTAN NASLOV VUČIĆEVOG INFORMERA: “Rama spreman da povuče priznanje Kosova, ZBOG JAČANJA ALBANSKO-SRPSKOG BRATSTVA”

Sa Kosova i Metohije i dalje stižu kritike albanskog premijera Edija Rame zbog podržavanja ideje “mini Shengena”, pa je tako analitičar Kim Mehmeti čak ocijenio da je Rama, zbog “jačanja albansko-srpskog bratstva”, spreman da se odrekne i priznanja nezavisnosti Kosova, kao što su to učinile i neke druge države poslije lobiranja Beograda…

 

 

 

Kako navodi Insajderi, Mehmeti je ocijenio da je projekat “mini balkanskog Šengena” štetan za nacionalne interese Albanaca.

 

 

 

 

Prema njegovom mišljenju, takva politika ne pomaže Albancima u Preševu, Albancima na Kosovu niti Albancima u Makedoniji, prenosi Kosovo online.

 

 

Reagujući na izjavu Edija Rame, koji je postavio pitanje – kako da se ukine granica Kosova sa Albanijom ako se Srbija tome protivi, Mehmeti je rekao da se Srbija svemu protivi, i nezavisnosti Kosova.

 

 

– Odustanimo i od nezavisnosti Kosova. Ispunimo im želju. Kako se stvari odvijaju, uopšte me ne bi čudilo ako bi premijer Albanije jednog dana zarad poboljšanja odnosa i jačanja srpsko-albansko bratstva, ne daj Bože, predložio ukidanje priznanja Kosova – zaključio je Mehmeti.

(897)

ŠOKANTAN NASLOV VUČIĆEVOG INFORMERA: “Rama spreman da povuče priznanje Kosova, ZBOG JAČANJA ALBANSKO-SRPSKOG BRATSTVA”

| Foto/Video, Slider, Vijesti |
About The Author
-