ŠOK U TURSKOJ: Uhapšen bh. student u Turskoj jer nije gledao seriju “Alija”

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine saopštilo je kako su dobili informacije od strane naše ambasade u Turskoj da je uhapšen jedan bh. student.

 

Naime, po informacijama koje ministarstvo posjeduje, ovaj mladić odbio je gledati seriju “Aliju” sa ostalim studentima, koju su braća Turci snimali i odlučili pokloniti ovaj projekat cijelom bošnjačkom narodu i braći muslimanima za Ramazan kako bi znali da sami nisu.

Građani Bosne i Hercegovine, bili su zahvalni na ovoj seriji, te je ona postala top tema uz svaki iftar.

Tako da ostaje nejasno, zašto bi jedan student, koji je otišao studirati u bratsku Tursku, odbio gledati ovu seriju, naveli su iz Ministarstva. Zbog toga, kako navode dalje, neće činiti nijedan korak kako bi se našem državljaninu pomoglo ili pogotovo da od Turske tražimo njegovo puštanje.

“Mi smo ostavljeni Turskoj u amanet, to je naša bratska zemlja, oni što rade i kažu, mi se time vodimo”, naveli su iz ministarstva.

Iz centrale SDA također su dodali da ne namjeravaju poduzimati korake ka puštanju ovog mladića, jer ko ne poštuje rahmetli predsjednika Aliju, SDA, ni ne zaslužuje da se zove patriotom ili Bošnjakom.

“Svaka čast Erdoganu na hapšenju, mi da smijemo i sami bi ovdje pohapsili sve takve kao on”, kratko su izjavili iz SDA.

 

NAPOMENA: Tekst je satiričnog karaktera i svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna i nenamjerna!

(290)

ŠOK U TURSKOJ: Uhapšen bh. student u Turskoj jer nije gledao seriju “Alija”

| Satirka, Slider |
About The Author
-