SNIJEG PRAVI HAOS U GLAVNOM GRADU, UZROKOVAO ŽESTOK SUDAR, A SLIJEDI JOŠ VEĆI UŽAS: Evo gdje je najgore, VOZAČI OPREZ!

Snijeg je večeras počeo padati u Bosni i Hercegovini. Zabijelilo se na bh. planinama, ali i u Krajini,  na području Zenice, Olova, Han Pijeska i Vlasenice.

 

 

Raskvašeni snijeg na cesti uzrokovao je sporiji saobraćaj na putnim pravcima Srednje-Olovo, Izačić-Bihać-Bosanski Petrovac, Vlasenica-Han Pijesak, Turbe-Banja Luka i Teslić Kotor Varoš, saopćeno je iz BIHAMK-a.

 

Magla smanjuje vidljivost na putevima koji od Livna vode ka Kupresu, Glamoču i Drvaru, kao i na području Bihaća, Bosanske Krupe, Cazina i Velike Kladuše.

 

bihamk

Foto:BIHAMK

 

I temperature su značajno pale u Bosni pa je večeras u 19 sati u Banjoj Luci, Bosanskom Novom, Prijedoru i Sokocu izmjereno 1 stepen celzija, u Bijeljini 2, u Srebrenici i Rudom 3, a u Zenici 4 stepena. Na Bjelašnici je izmjereno 0 stepeni celzija, a u Sarajevu 5.

 

Prognoza Federalnog hidrometeorološkog zavoda navodi da će i jutro i veći dio prijepodneva u Bosni i na jugoistoku Hercegovine biti u znaku snijega i susnježice, a u ostatku zemlje padat će kiša. Do večeri će se oblačnost postepeno smanjivati pa će veći dio zemlje u srijedu i četvrtak biti pod suncem, ali sa mrazom.

 

zima-snijeg

 

Temperature će se ujutro kretati od -3 do 3, na jugu do 10, a dnevne od -1 do 5, na jugu od 6 do 11 stepeni.

 

U sarajevskoj Drinskoj ulici, na području Općine Novo Sarajevo, večeras su se sudarila dva vozila, a jedno je završilo i u grmlju.

 

Kako je za Radiosarajevo.ba rečeno u Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo, povrijeđenih nema.

 

Više informacija nisu imali jer, dodaju, ne prikupljaju podatke kada nema povrijeđenih ni ekstremno visoke materijalne štete.

 

(Novi.ba)

(519)

SNIJEG PRAVI HAOS U GLAVNOM GRADU, UZROKOVAO ŽESTOK SUDAR, A SLIJEDI JOŠ VEĆI UŽAS: Evo gdje je najgore, VOZAČI OPREZ!

About The Author
-