“SLOBODNA BOSNA” OTKRIVA: DF na izlaznim vratima Koalicije za Mostar, stav Komšića o Baraliji…

ostaje nepromijenjen!

 

 

Prema informacijama “Slobodne Bosne”, Demokratska fronta će preispitati ostanak u „Koaliciji za Mostar“.

 

 

Predstavnici Demokratske fronte u sklopu Koalicije za Mostar odbili su prisustvovati današnjem radno – konsultativnom sastanku Koalicije nakon što su se pojedine političke opcije iz „Koalicije za Mostar“, preko svojih stranačkih biltena pridružile uvredama na račun člana Predsjedništva BiH Željka Komšića koje je proteklih dana izrekla vijećnica Naše stranke Boška Ćavar.

 

 

Prema informacijama sa kojima raspolaže naš portal vrlo je izvjesna mogućnost da će Demokratska fronta u Gradskom vijeću Grada Mostara voditi politiku neovisnu od dva bloka, odnosno od bloka kojeg čine SDA i SBB, i bloka kojeg čine SDP i Naša stranka.

 

 

Također, saznajemo da stav člana Predsjedništva BiH Željka Komšića u pogledu kandidature Irme Baralije za gradonačelnicu Mostara, unatoč uvredama koje na račun Komšića dolaze iz Naše stranke, ostaje nepromijenjen.

 

 

Buru reakcija na društvenim mrežama proteklih dana izazvala je izjava vijećnice Naše stranke u novoizabranom Gradskom vijeću Grada Mostara Boške Ćavar koja je u intervjuu za portal pod kontrolom HDZ-a govoreći uz priličan animozitet prema članu Predsjedništva BiH Željku Komšiću, između ostalog izjavila da ju je duboko potreslo to što je neko naziva “komšićkom”, te da je Komšić nanio mnogo zla Hrvatima ali i cijeloj Bosni i Hercegovini.

 

 

Ovakva izjava Boške Ćavar naišla je na brojna negodovanja ali ne i na osude iz Naše stranke.

 

 

Da stvar bude zanimljivija, upravo je Komšić, po završetku izbora u Mostaru u izjavama za medije kazao kako on ne bi imao ništa protiv da Irma Baralija iz Naše stranke bude gradonačelnica Mostara, ukoliko je moguće o tome postići dogovor između Koalicije za Mostar i Bh.bloka.

 

 

Irma Baralija do sada se u javnosti nije očitovala o Komšićevoj podršci. Međutim, posljednji istup njene stranačke kolegice Boške Ćavar, svakako govori o tome u kojoj mjeri Baralija računa ili cijeni Komšićevu podršku.

 

 

Naime iz niza komentara na društvenim mrežama, vezanih za izjave Boške Ćavar, na twitteru se izdvaja podrška Irme Baralije.

 

 

Dakle, Komšić je podržao Baraliju kao kandidatkinju za gradonačelnicu Mostara, a Baralija je zauzvrat podržala uvrede na račun Komšića.

 

 

Takva situacija možda i najbolje opisuje stanje na lijevo orijentiranoj građanskoj sceni. Uzalud Komšić pokušava vući razumne poteze, mržnja prema njemu na dijelu tog političkog spektra, uistinu je jednaka, ako i ne i veća od mržnje koju prema njemu ispoljavaju zagrižene pristalice Dragana Čovića.

 

(SL.B.)

“SLOBODNA BOSNA” OTKRIVA: DF na izlaznim vratima Koalicije za Mostar, stav Komšića o Baraliji…

| Bosna i Hercegovina, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-