SKANDAL: SJENKA PORED BILLA CLINTONA NA PORTRETU KRIJE TAJNU KOJU NIKO NIJE ZNAO

Portret bivšeg predsjednika SAD-a Billa Clintona, koji je jedno vrijeme bio izložen u Nacionalnoj galeriji portreta u Washingtonu, ima jednu tajnu – pored portreta je naslikana sjenka haljine bivše pripavnice Bijele kuće Monice Lewinsky, izjavio je autor slike.

 

 

Bill Clinton je “najveći lažov svih vremena. On i njegova administracija su uradili dobre stvari, ali ne mogu da zaboravim priču o Monici koja je suptilno inkorporirana u sliku”, izjavio je slikar Nelson Shanks.

 

Kako danas prenosi mediji u SAD-u, sjenka u obliku siluete koja zamagljuje dio kamina ispred kojeg stoji Clinton je “zapravo sjenka plave haljine Monice Lewinsky”, koja je imala ljubavnu aferu s Clintonom za vrijeme njegovog predsjedničkog mandata.

 

Shanks tvrdi da je imao model za slikanje sjenke.

 

“Manekenka je dolazila na slikanje, ali nikad u isto vrijeme kad i Clinton”, rekao je slikar.France Press je javio da su ovu vijest potvrdili i ostali članovi slikarskog studija u kojem je napravljen portret.

 

 

Portret se sada nalazi u arhivama, dok su predstavnici muzeja u kojem je bila slika izložena, rekli da nisu znali “za tu tajnu”.

 

Jedna od haljina Monice Lewinsky služila je kao dokaz za vrijeme istrage o opozivu Billa Clintona 1998. godine.

 

Podsjetimo, nekadašnja službenica Bijele kuće, Monica Levinsky, koja je imala seksualnu aferu sa Clintonom, prošle godine je konačno progovorila o svemu što se tada događalo.

 

Levinsky je odlučila da otvori dušu u kolumni koju će napisati u jednom magazinu.
“Riješila sam da digne glavu iz pijeska i da progovorim o mojoj prošlosti. A koliko će me to koštati tek ću vidjeti”, rekla je Lewinsky, a prenosi Independent.

 

Ona je priznala da odnos koji se dogodio između nje i bišeg prvog čoveka SAD je bio odnos između dvije odrasle osbe, ali je isto tako navela da se duboko kaje zbog svega toga.
“Da, moj šef me je iskoristio. Ali i dalje čvrsto stojim pri stavu da je to bio dobrovoljni odnos. Svaka zloupotreba je došla kasnije kada sam poslužila kao žrtveno jagnje za očuvanje njegovog položaja”, rekla je Monica Lewinsky.

(7531)

SKANDAL: SJENKA PORED BILLA CLINTONA NA PORTRETU KRIJE TAJNU KOJU NIKO NIJE ZNAO

| Foto/Video, Skandal, Slider |
About The Author
-