SIPA U AKCIJI: U Sarajevu pronađeno oružje, bombe i zastave ISIL-a

Nakon lišenja slobode, osumnjičeni će nakon policijske obrade, biti predati postupajućem tužiocu, koji će donijeti odluku o daljim aktivnostima…

 

Tužilaštvo BiH i SIPA nakon višemjesečne i opsežne istrage proveli su akciju, u okviru koje policijski službenici SIPA-e vrše pretrese na dvije lokacije u Sarajevu.

 

Tokom vršenja pretresa, nađena je određena količina oružja, bombi, municije, okvirova za automatske puške, noževa, bojnih prsluka, kao i zastave koje asociraju na obilježja i zastave ISIL-a koji je odlukom Vijeća sigurnosti UN-a proglašen terorističkom organizacijom.

 

Dvije osobe koje koriste navedene prostorije i koje su pod istragom, stavljene su pod nadzor policijskih specijalaca iz SIPA-e i u toku je njihova kriminalistička obrada.

 

Tužilaštvo BiH u ovom predmetu provodi istragu zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela terorizma iz člana 201. stav 4. KZ BiH.

 

Nakon lišenja slobode, osumnjičeni će nakon policijske obrade, biti predati postupajućem tužiocu, koji će donijeti odluku o daljim aktivnostima.

 

– Zbog interesa istrage, u ovom trenutku Tužilaštvo BiH ne može davati više informacija niti detalja o realiziranim aktivnostima – saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

(449)

SIPA U AKCIJI: U Sarajevu pronađeno oružje, bombe i zastave ISIL-a

About The Author
-