SEMIR EFENDIĆ NE KRIJE OPTIMIZAM: “Vratili smo se…”

Stranka za Bosnu i Hercegovinu imala je kandidatske liste za Skupštine Kantona, Parlament Federacije BiH i Parlament BiH.

 

 

Načelnik općine Novi Grad Sarajevo i predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu Semir Efendić oglasio se nakon što je Centralna izborna komisija (CIK) objavila utvrđene rezultate općih izbora održanih 2. oktobra.

 

 

Efendić se zahvalio glasačima uz obećanje da će nastojati da opravdaju podršku koju su dobili.

 

 

Iskreno se zahvaljujemo svim građanima koji su nam ukazali povjerenje i dali svoj glas. Učinit ćemo sve da ta podrška bude opravdana i da naši predstavnici na svim nivoima rade predano, odgovorno, stručno i pošteno na dobrobit svih.

 

 

Stranka za Bosnu i Hercegovinu imala je kandidatske liste za Skupštine Kantona, Parlament Federacije BiH i Parlament BiH.

 

 

U manjem BH entitetu RS nastupil su u okviru koalicije Pokret za državu, a za člana Predsjedništva BiH podržali su kandidaturu Željka Komšića.

 

 

 

 

“Na kantonalnom nivou ukupno 51.700 građana glasalo je za naše kandidatske liste što je bilo dovoljno za 10 mandata u 4 kantona (Kanton Sarajevo, Tuzlanski, Bosansko-podrinjski i Unsko-Sanski). U HNK i USK SBiH je bila u koaliciji sa Platformom za progres odnosno Strankom penzionera”, podsjeća Efendić.

 

 

 

 

Za nivo Parlamenta FBiH dobili smo 36.400 glasova i time osvojili 4 mandata u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH, dok ćemo putem kantonalnih skupština biti u prilici delegirati naše predstavnike u Dom naroda Parlamrnta Federacije BiH, dodaje.

 

 

Za Parlamentarnu Skupštinu BiH kandidatske liste ove stranke osvojile su oko 26.400 što ovaj put nije bilo dovoljno za prelazak izbornog praga, a nedostajalo je svega oko dvije hiljade glasova.

 

 

“Stranka za Bosnu i Hercegovinu vratila se na političku scenu”, zaključio je Efendić.

 

(SB)

(160)

SEMIR EFENDIĆ NE KRIJE OPTIMIZAM: “Vratili smo se…”

| Bosna i Hercegovina, Foto/Video, Slider, Vijesti |
About The Author
-