Sebija Izetbegović odlučila da dva dana u sedmici pacijente sa KUM-a šalje u Opću bolnicu

Od 4. aprila svi pacijenti koju budu trebali usluge KUM-a Univerzitetsko kliničkog centra Sarajevo, ponedjeljkom i petkom trebali bi otići do Opće bolnice „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ i ljekarsku pomoć zatražiti u tamošnjem urgentnom odjelu, piše novinska agencija Patria.

Nezvanično, neki od ljekara sa UKCS su kazali da je takav dopis već sačinila direktorica dr. Sebija Izetbegović, te da je o njemu obavijestila šefove klinika.

Iz Opće bolnice su rekli da nije problem da se i oni uključe aktivnije, ali da njihovi kapaciteti ne mogu zadovoljiti ono što se traži od njih.

Na KUM-u UKCS dnevno prođe najmanje 200 pacijenata, od čega ih u prosjeku bude hospitalizirano oko 30-ak.

Urgentni odjel Opće bolnice nije u mogućnosti odgovoriti tim zahtjevima, te se s pravom pitaju ljekari ove zdravstvene ustanove šta je konačni cilj direktorice Izetbegović.

Također, da bi se takvo što i realiziralo, potrebno je da se sastanu direktori ne samo ove dvije bolnice, već i Doma zdravlja Sarajevo, da se napravi plan, a da se o svemu u konačnici mora izjasniti Ministarstvo zdravstva na čijem je čelu Zilha Ademaj (SBB), a koje je osnivač Opće bolnice.

Očigledno je, kažu ljekari i sa UKCS i Opće bolnice, da direktorica kao i prilikom pokušaja spajanja dvije bolnice, pokušava sama na svoju ruku obaviti posao za koji nije nadležna niti kompetentna.

(31)

Sebija Izetbegović odlučila da dva dana u sedmici pacijente sa KUM-a šalje u Opću bolnicu

| Bosna i Hercegovina, Slider, Vijesti |
About The Author
-