Sebija Izetbegović objavila nove dokumente: Objasnila zašto nije podigla diplomu

Danas se Sebija Izetbegović oglasila na svom zvaničnom Facebook profilu gdje je priložila nove dokumente.

 

 

Sebiji Izetbegović, generalnoj direktorici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) i zvanično je poništeno je zvanje magistra, tačnije, poništen je upis u Matičnu knjigu magistranata. No, Sebija Izetbegović ne prihvata ovu odluke te posljednih dana na sve moguće način pokušava dokazati svoju ispravnost. Tako se danas Sebija Izetbegović oglasila na svom zvaničnom Facebook profilu gdje je priložila nove dokumente.

 

 

Naime, novim statusom i dokumentima koje priložila direktorica KCUS-a pokušava dokazati da fakultet nije odštampao diplome.

 

 

“Od 1097 magistara, njih 510 nije podiglo diplomu jer je fakultet nije odštampao niti ih pozvao da je preuzmu. Umjesto toga, fakultet je izdao uvjerenje o položenom magistarskom ispitu koje je magistrima bilo dovoljno i važilo je kao diploma”, navela je Izetbegović te priložila nove dokumente.

 

 

Podsjetimo, u ponedjeljak je rektor Univerziteta u Sarajevu, Rifat Škrijelj je i zvanično potpisao rješenje.

 

 

Kako je pojašnjeno, ovo rješenje je konačno i stupa na snagu danom donošenja. Rješenje je poslano Sebiji Izetbegović, Medicinskom fakultetu u Sarajevu. Kao i nadležnom Ministarstvu. Svakako rješenje je prolano i Senatu, a putem službenih servisa će se poslati i Službenim novinama u skladu s odlukom Senata.

 

 

Bitno je napomenuti da se obavezuje Služba za pravne poslove Univerziteta u Sarajevu da Službenim novinama Kantona Sarajevo podnese zahtjev za oglašavanje nevažećim upis.

 

 

Podsjetimo, Senat Univerziteta u Sarajevu poništio je Sebiji Izetbegović 6. marta zvanje magistrice medicinskih nauka.

 

 

Odluka je donesena za 30 glasova “za”, pet je bilo “protiv” i šest “suzdržanih”. Sjednici je prisustvovao 41 od ukupno 48 članova Senata.

 

 

(DEPO PORTAL/dg)

(302)

Sebija Izetbegović objavila nove dokumente: Objasnila zašto nije podigla diplomu

| Bosna i Hercegovina, Foto/Video, Slider, Vijesti |
About The Author
-