SDA DEMOLIRALA KATICU: “Niko nije postavio pitanje zašto se kupuje helikopter, već zašto se kupuje za…

Stranka demokratske akcije (SDA) oglasila se saopćenjem za javnost u kojem je navela da je ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica mnogo pričao na današnjoj konferenciji, ali da nije dao ključni odgovor kada je u pitanju afera oko nabavke helikoptera – za što izdvaja čak 27,4 miliona KM.

 

 

– Katica se skrivao iza ideje da je nabavka helikoptera ”mjera šestorke”, kao da je sama ideja nabavke problematična.

 

Niko nije postavio pitanje zašto se kupuje helikopter, već zašto se po tako visokoj cijeni (27,4 miliona KM) kupuje.

 

Katica nije dao odgovor na to pitanje te je samu pres-konferenciju učinio besmislenom – piše u saopćenju SDA.

 

Kako kažu, mediji su već ranije objavili da je cijena navedenog helikoptera (marke Bell 412) na tržištu mnogo manja od 27,4 miliona KM, koliko je Katica zagrabio iz budžeta KS.

 

– Od najveće je važnosti sada upratiti kakve veze s protokom ovog novca imaju kadrovi Naroda i pravde, poznati po sistemskoj naobrazbi samo u oblasti nelegalnog crpljenja javnog novca, o čemu su svjedočili i sami ministri u Fortinoj vladi – navode iz SDA.

 

U saopćenju SDA piše i da je “Katica godinama, kao šef kabineta Milana Tegeltije u VSTV-u, izučavao metode ‘potkivanja’ i očigledno je da sad slične metode aplicira u Kantonu Sarajevo”.

 

– Ovim slučajem, kao i nizom ranijih slučajeva, Tegeltijin poslušnik Katica je pokazao da uništava MUP KS, čime je već proizveo ogromne sigurnosne probleme u Kantonu Sarajevo – zaključuju iz SDA.

(628)

SDA DEMOLIRALA KATICU: “Niko nije postavio pitanje zašto se kupuje helikopter, već zašto se kupuje za…

| Bosna i Hercegovina, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-