“Sanjao sam te sinoć svetinjo moja, kunem se tvojim mezarom osvetiću te”

Almir Adilović je pronađen mrtav u svojoj automehaničarskoj radnji u sarajevskom naselju Azići.

Kako saznajemo, riječ je o samoubistvu, a 31-godišnjak se na očajnički čin odlučio navodno zbog ljubavnih problema.

U ulici Bojnička 59, Almir je radio u automehaničarskoj radnji zajedno sa svojim mlađim bratom,  a živjeli su u naselju Rječica.

Mladić je porijeklom iz Goražda, gdje mi danas žive roditelji. Od njegovih rođaka iz Goražda smo saznali da su njegovi roditelji veoma potreseni i da u ovoj porodici vlada velika tuga.

Njegov mlađi brat Enis ne krije koliko je potresen i svoje emocije pokazuje i na društvenoj mreži:

“Svjestan sam ja bracane moj da te više nikad neću vidjeti, ali se nadam, da ćes me još jednom probuditi da idemo skupa na posao, da ćemo još piti kafu prije i poslije radnog vremena, da ćes mi jođ reći: ‘Enise koristi mozak, Enise smiri tu svoju glavu, padavičaru dođi vamo trebaš mi, padavičaru jesi gladan da ti ponesem nešto iz grada, kupi Agi hranu’. Nema toga više brate moj. Ti nisi bio čovjek, ti nisi bio kako drugi kažu ljudina, momčina, stjena, sila, ti si bio MOJ BRAT , a to koliko ta riječ znači znam samo ja”, piše Enis.

Kako saznajemo, Almir se dva dana nije nikome javljao na telefon, a onda je njegov brat Enis otišao s drugom da vidi šta se događa i pronašli su ga mrtvog.

“Nismo mogli vjerovati kada su nam rekli da su ga pronašli u kancelariji. Jednostavno smo svi van sebe jer aposlutno ništa nije ukazivalo na to da će se ubiti. To je bio zlatan momak, čini mi se najpošteniji na svijetu. Pokrenuo je posao sa prijateljem. U petak smo svi skupa sjedili u društvu. Svi smo se zezali i smijali pa i Almir. Nikome se nije javljao na telefon, a onda je njegov brat Enis otišao s drugom da vidi šta se događa. Kada su ga ugledali pomislili su prvo da je imao infarkt jer nigdje nije bilo krvi. Međutim, ugledali su pištolj pored ležaja na kojem se nalazilo njegovo tijelo. Ispao mu je iz ruke. Drug je pištolj obrisao i sakrio u gume jer nije znao šta se događa“, ispričao je Almirov drug za medije.

Da je to veliki šok za mlađeg brata Enisa, pokazuju i njegovi statusi na društvenoj mreži, gdje svoj bol pokušava podijeliti s drugima, kako bi lakše prevazišao tugu.

“Znam ja Almire da tebe neće njihove suze vratiti, znam ja Almire da njihovo ‘žao mi je’ moju bol ne može ublažiti, ali eto budem ponosan što sam ima veličinu poput tebe za brata. Niko nikad brate moj neće znati koliko mene boli, koliko se kidam, koliko se raspadam iznutra. Jedino ti brate moj, jedini ti si svjestan koliko smo se voljeli i sta smo bili spremni jedan za drugog uraditi. Žao mi je što nisam imao prilike da ti to pokažem, ali se nadam da ću jednog dana stati pred tvoj lik, da ćes se ponositi sa mnom, da ćes reći: ‘Bravo padavičaru, tako sam te učio, tako se postaje čovjek. Nastavio si tamo gdje sam ja stao, postigao si ono sto ja nisam stigao za svoj život’. Brate moj, sve je tu, ništa nije nestalo, ja tebe osjećam kao da si pored mene, kud god krenem ja tebe vidim kako ideš pored mene, kako si i išao svuda sa mnom. Neka ti je vječni rahmet bruda moj, nikad te neću zaboraviti“, piše mlađi Adilović.

Tek nakon dolaska policije, otkrivena je rana ispod njegove majice u predjelu grudnog koša.
Za Almira komšije kažu da je bio dobar momak i svi su ga voljeli, iako nije živio tu.

Za medije su kazali kako imaju saznanja da se ubio zbog djevojke i da je ostavio oproštajno pismo, koje je njegov brat Enis navodno predao policiji u cilju istrage.

Šta je stajalo u pismu i koji ja pravi razlog zbog kojeg je Almir digao ruku na sebe, još nije otkriveno, ali njegov brat Enis sigurno zna šta je zadnje napisao.

“Sanjao sam te sinoć svetinjo moja, sanjao sam kako skupa pravimo auta , sanjao sam kako ‘skule’ kako bi ti to volio reći ulaze u garažu. Ne mogu da vjerujem da nema više tebe , ostala je samo garaža, u kojoj nikad tebe viđe neće biti. Ostale su ‘skule’ koje niko kao ti neće moći praviti. Almire, kunem se tvojim mezarom da ću saznati ko je to uradio, kunem ti se Bogom osvetiću te. Almire, cijeli život ću posvetiti da saznam ko je to uradio. Kunem ti se”, piše u jednom od postova Enisa Adilovića.

Navodi ukazuju da se Almir upucao u srce, a  slučaj je predat u nadleženost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Dženaza Almiru Adiloviću će se obavit u srijedu(06.04) u 16:00 sati na mezarju Zorovići – Orahovice u Goraždu.

(65)

“Sanjao sam te sinoć svetinjo moja, kunem se tvojim mezarom osvetiću te”

| Bosna i Hercegovina, Crna hronika, Slider |
About The Author
-