SAD se u Evropi sprema za rat, u igri i balkanski koridor! Procurio plan!

Američki vojnici trebali bi iskrcati u nizozemskim lukama prije nego što se ukrcaju na vlakove koji će ih odvesti kroz Njemačku i dalje u Poljsku.

 

 

 

NATO razvija više kopnenih koridora kojima bi, u slučaju velikog europskog kopnenog rata s Rusijom, prebacio američke trupe i oklopna vozila na prve crte, prenosi britanski “Telegraph”.

 

 

Ove ambicije Saveza uzimaju sve više maha, posebice otkako su čelnici vojnog saveza na summitu u Vilniusu dogovorili pripremu 300.000 vojnika koji će biti u stanju visoke borbene spremnosti.

 

 

Američki vojnici trebali bi iskrcati u nizozemskim lukama prije nego što se ukrcaju na vlakove koji će ih odvesti kroz Njemačku i dalje u Poljsku. U slučaju “ruske invazije” na NATO, trupe bi se okupile u Rotterdamu.

 

 

“Iza kulisa se također dogovara proširenje ruta do drugih luka kako bi se osiguralo da moskovske snage ne mogu prekinuti kopnenu liniju komunikacije”, piše “Telegraf”.

 

 

Ako NATO snage koje ulaze u Europu iz Nizozemske budu pogođene ruskim bombardiranjem ili ako luke u sjevernoj Europi budu uništene, Savez će se usredotočiti na luke u Italiji, Grčkoj i Turskoj. Odatle je vojska kopnom mogla prijeći preko Slovenije i Hrvatske u Mađarsku, koja graniči s Ukrajinom.

 

 

Slični planovi postoje i za transport snaga iz turskih i grčkih luka preko Bugarske i Rumunije do istočnog krila saveza, a kako piše “Telegraf”, planira se i transport trupa kroz luke na Balkanu, kao i kao kroz Norvešku, Švedsku i Finsku.

 

 

U tim koridorima vojska neće biti ograničena lokalnim propisima i moći će slobodno prevoziti pošiljke bez uobičajenih ograničenja.

 

 

Ranije se, naime, francuska vlada žalila da su njezini tenkovi birokratskim procesima zarobljeni na stranim granicama dok su se pokušavali rasporediti u Rumunjskoj kao dio nove obrambene sheme protiv “ruske invazije”.

 

 

Luke u sjevernoj Europi, poput Nizozemske, Njemačke i baltičkih država, smatraju se posebno ranjivima na ruske raketne napade.

 

 

Zapadni dužnosnici, procjenjujući događaje u Ukrajini, uvidjeli su da Rusi uspješno uništavaju ukrajinske logističke baze, pa je odlučeno da golemi stožeri poput onih u Afganistanu i Iraku više nisu mogući.

 

(Informer)

(1148)

SAD se u Evropi sprema za rat, u igri i balkanski koridor! Procurio plan!

| Slider, Šokantno, Vijesti |
About The Author
-