Ruska jurišna podmornica primijećena kod Irske! NATO zemlje digle avione, šta to Moskva planira pred izbore u EU?!

Zrakoplovi triju zemalja – Francuske, Velike Britanije i Norveške – sudjelovali su u potrazi za sumnjivom ruskom podmornicom kod zapadne obale Irske, piše Times.

 

 

Prema publikaciji, NATO saveznici su se bojali za sigurnost plinovoda Corrib koji tuda prolazi, kao i važnog podmorskog kabla.

 

 

Prema Timesu, francuski zrakoplov Breguet 1150 Atlantic patrolirao je područjem oko okruga Clare prije nego što su Britanija i Norveška poslale zrakoplov Boeing Poseidon P-8, koji je specijaliziran za potragu za podmornicama.

 

 

Ruske jurišne podmornice često se nalaze u međunarodnim vodama u blizini obale Irske, ali ovaj put njihova lokacija izazvala je zabrinutost na najvišim razinama britanske vojske i njezinih europskih saveznika.

 

 

Činjenica je da ovim područjem prolazi plinovod Korib, kao i važan podmorski kabel.

 

 

Europske obavještajne agencije izdale su upozorenje da Rusija priprema sabotaže u zemljama EU uoči izbora za Europski parlament sljedeći tjedan.

 

 

U odgovoru na zahtjev za komentarom, Sjevernoatlantski pakt rekao je da je povećana aktivnost ruskih podmornica u Atlantiku.

 

 

“NATO snage redovito nadziru ruske brodove i podmornice u blizini savezničkih voda”, rekao je savez, dodajući da su zauzvrat značajno povećali pomorske patrole i nadzorne letove, uključujući blizu kritične pomorske infrastrukture.

 

 

 

Ruska balistička nuklearna podmornica/Ilustracija

 

(Informer)

(287)

Ruska jurišna podmornica primijećena kod Irske! NATO zemlje digle avione, šta to Moskva planira pred izbore u EU?!

| Slider, Vijesti |
About The Author
-