RIJEŠITE SE MIŠEVA I OSTALIH ŠTETOČINA ZAUVIJEK: Miševi imaju strah samo od ovoga, stavite ga blizu kuće I ODMAH ĆE POBJEĆI!

Iako postoje različiti načini kako da se riješite štetočina iz kuće, ipak postoje oni koji su više efikasniji od drugih.

 

 

U nastavku pogledajte nekoliko načina kako se možete uspješno riješiti miševa i drugih štetočina, bez da zovete ekipu za deratizaciju u pomoć.

 

 

Lišće i ulje od mente

 

 

Poznato je kako miševi ne podnose miris mente, odnosno ulja od mente. Za najbolje rezultate natopite vatu u ulje od mente i postavite je na mjesta za koja sumnjate da su mišji koridori.

 

Uklonite zalihe namirnica

 

Miševi uživaju u dobrom zalogaju, posebno ako im priuštite pahuljice, granule ili mrvice. Ipak, nemojte misliti da ćete biti bezbijedni ukoliko sklonite navedeno, jer će gladan miš pojesti sve u šta može zariti zube. Ukoliko žitarice i ostalu hranu čuvate zatvorenu u Tupperware posuđu ili u staklenkama, ovi mali glodari morat će potražiti hranu drugdje.

 

Lovorov list

 

 

ako-ste-pod-stresom-ili-zabrinuti-zapalite-lovorov-list-kao-da-je-mirisljavi-stapic-ili-6

Stanovnici primorskih krajeva uspješno drže miševe podalje od kuće postavljajući lišće lovora u kuhinje i ostave.

 

Naftalin

 

Miševi imaju reputaciju da zimi zaposjednu garaže ili šupe. Ovo ćete efikasno spriječiti ravnomjerno rasporedivši kuglice naftalina po prostoriji. U kući naftalin možete staviti u ladice, kuhinjske ormariće, ladičare itd.

 

Crveni luk

 

 

Kao privremeno rješenje može poslužiti i crveni luk postavljen na mjesto ulaska. Njegov jak miris također će udaljiti miševe, pa barem na neko vrijeme.

 

Čelična vuna

 

Kao privremeno rješenje može poslužiti i čelična vuna. Naime, ako ste ustanovili mjesto na kojem miševi ulaze u vašu kuću, začepite ga čeličnom vunom. Ovaj materijal je, za razliku od novina ili drveta, mnogo “teži zalogaj” za miševe.

(1778)

RIJEŠITE SE MIŠEVA I OSTALIH ŠTETOČINA ZAUVIJEK: Miševi imaju strah samo od ovoga, stavite ga blizu kuće I ODMAH ĆE POBJEĆI!

| Foto/Video, Korisni savjeti, Slider |
About The Author
-