RAJKO VASIĆ U NOBELOVOJ NAGRADI HANDKEU PREPOZNAO SIGNAL ZA GENOCID: “Pročitajmo pažljivo…”

Rajko Vasić, bivši potparol i član Glavnog odbora SNSD-a koji je poznat po tome što direktno i bez dlake na jeziku otkriva stvarne ciljevima Milorada Dodika u BiH, pridružio se plejadi srpskih intelektualaca, političara i mislilaca koji su oduševljeni dodjelom Nobelove nagrade Peteru Handkea, sramnoj pristalici Slobodana Miloševića i Radovana Karadžića i njihovog ratnog projekta.

 

 

No, Vasić ne samo da je pozdravio odluku od dodjeli nagrade Handke, nego je u svemu prepoznao i historijsku političku poruku i veliku priliku za srpski narod.

 

Nobel Handkeu, zapadni je signal Srbima da ne odustaju, da nisu pokoreni, da će opstati. Pročitajmo pažljivo. Nije sva naša Pamet u Neprijateljima i traženju Neprijatelja“, napisao je Vasić na svom Twitteru.

 

alt

 

No kakav “signal Srbima” tačno prepoznaje Vasić u Nobelovoj nagradi Handkeu? Odgovor na ovo pitanje možda će biti jasniji ako uzmemo u obzir da je 10 jula 2018., dan pred obilježavanje genocida u Srebrenici, Vasić zlokobno najavio “Ako toliko volite taj genocid nad vama, sačekajte sljedeću priliku“.

 

alt

 

Islamofobični trendovi u Evropi, napadi na migrante, ograđivanje granica bodljikavim žicama i dodjeljivanje najvažnijih svjetskih nagrada podržavaocima genocida nad Bošnjacima, Vasiću  očigledno šalje jasnu poruku o trendovima koji uzimaju sve više maha na Zapadu, no za razliku od njega očigledno ne i većini bošnjačkih intelektualaca koji o svemu mahom šute.

(881)

RAJKO VASIĆ U NOBELOVOJ NAGRADI HANDKEU PREPOZNAO SIGNAL ZA GENOCID: “Pročitajmo pažljivo…”

| Bosna i Hercegovina, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-