RAGUŽ DEMOLIRAO ČOVIĆA: “Krajnje licemjerna i beskrupulozna politika hrvatskih elita…” (VIDEO)

Slaven Raguž, predsjednik Hrvatske republikanske stranke, za N1 je komentarisao jučerašnji sastanak rukovodstva SDA i HDZ-a, te govorio o problemu Hrvata u BiH

 

 

Kazao je da ko god je očekivao bilo šta od jučerašnjeg sastanka je slijepo naivan.

 

“Da je tim strankama u cilju doći do rješenja, do rješenja bi se došlo davnih dana. Radi se isključivo o jednoj predstavi za javnost, dok se pravi i stvarni dogovori prave kad se svjetla pozornice ugašena. Što se tiče Grada Mostara, očekivati neko rješenje od ove dvije stranke je iluzorno”, istakao je.

 

Gostujući u emisiji Novi dan, Raguž je kazao koje je najizglednije rješenje za Mostar.

 

“Što će se dogoditi sa izborima u Mostaru? Vjerojatno nakon ove presude suda u Strasbourgu, međunarodna zajednica će pritisnuti Ustavni sud da dođe do rješenja. Ustavni sud će se proglasiti nenadležnim kao što je to bio slučaj sa prethodnim slučajevima koji tretiraju Izborni zakon, te će se loptica prebaciti na Središnje izborno povjerenstvo, koje će, kao što je to bio slučaj i za Opće izbore, donijeti privremeno rješenje za Grad Mostar. A u nas u BiH sva privremena rješenja su u biti trajna rješenja i vjerojatno će se na taj način riješiti trakavica oko izbora u Mostaru”, pojasnio je.

 

Raguž tvrdi da bez obzira na medijska prepucavanja, saradnja HDZ-a i SDA funkcionira i prije i poslije izbora.

 

“Imate situaciju da poslije izbora oni funkcioniraju u Vlade Federacije BiH, u Vijeću ministara. Donose zakone, raspolažu sa proračunskim novcem, zadužuju BiH na svim razuinama i to partnerstvo traje i traje. Trešnja na vrhu torte je saradanja SDA i HDZ-a na lokalnoj razini, oni se već pripremaju za lokalne izbore, a nisu još implementirani rezultati prošlih Općih izbora”, istakao je.

 

Kazao je šta zamjera Draganu Čoviću, predsjedniku HDZ-a, i Hrvatskom narodnom saboru uopće.

 

“Što imaju poremećaj identiteta. Jedan identitet imaju prije izbora, a drugi poslije izbora. Prvo su imali četiri godine legitimno izbranih hrvatskih dužnosnika koji nisu napravili apsolutno ništa kako bi se poboljšao status Hrvata. Oni su praktično nastavili tamo gdje je stala platforma koju je Hrvatima nametnula međunarodna zajednica. Ova situcija nametanja Željka Komšića od strane bošnjačke elite nam je praktično bila džoker u rukavu da se pokrene priča o izbornim promjenama”, kazao je.

 

Tvrdi da je njegova stranka insistirala da se iskoristi ta situacija da se zamrzne status svih hrvatskih dužnosnika u BiH, da se ne ulazi u bilo kakve razgovore oko formiranja vlasti na svim razinama dok se stvari ne riješe.

 

“Nije bilo sluha za to, legitimno izabrani dužnosnici hrvatskog naroda iz HDZ-a BiH su nastavili funkcionirati u izvršnoj i zakonodnavnoj valsti sa onima koji su finansirali i nametali nama Željka Komšića. I ne samo to, oni govore kako nema ulaska u vlast bez izmjena Izbornog zakona, ali savršeno funkcioniraju u aktuelnom sazivu Vlade Federacije, Vijeća ministara i u novoizabranom Federalnom i državnom parlamentu, gdje se donose zakoni po osnovu ‘novoformirane’ većine. Imamo funkcioniranje na svim razinama, a izmjene Izbornog zakona nisu donešene, tako da imamo jednu krajnje licemjernu i beskrupuloznu politiku hrvatskih elita”, naglasio je Slaven Raguž u razgovoru sa Ivanom Erić.

 

Pogledajte video:

 

 

(478)

RAGUŽ DEMOLIRAO ČOVIĆA: “Krajnje licemjerna i beskrupulozna politika hrvatskih elita…” (VIDEO)

About The Author
-