PUCNJAVA U SARAJEVU: Dvije osobe ubijene, jedna uhapšena u Starom Gradu

U sarajevskoj općini Stari Grad ubijene su dvije osobe dok je jedna uhapšena u sukobu koji se rano jutros desio. Kako su nam rekli iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, do pucnjave je došlo u ulici Hadži-Sulejmanova do broja II , a operativni centar o ovom slučaju obaviješten je putem telefona.

 

Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Policijske stanice Centar, koji su u automobilu Golf II plave boje bez registarskih oznaka zatekli dva muškarca s vidnim povredama po tijelu.

Na licu mjesta stigla je ekipa ZHMP Kantona Sarajevo, koja je konstatirala smrt dva lica usljed povreda zadobijenih hicima iz vatrenog oružja.

Takoder, na licu mjesta policijski službenici su zatekli A.V. (rođenog 1992. godine iz Vogošće), koji je izjavio da je očevidac ovog događaja te da mu je poznato da je jedno stradalo lice E.A., (rođen 1989. godine iz Sarajeva), dok je drugo lice H.E. (rođen 1990. godine iz Sarajeva).

Radeći na rasvjetljavanju ovog slučaja policijski službenici su u ulici Braće Skanazi bb, kod policijskog službenika Direkcije za koordinaciju polcijskih tijela BiH zatekli osobu B. S., rođen 1991. godine iz Sarajeva, kao i automatsku pušku.

Ova osoba je uhapšena i privedena u PS Stari Grad. Lice mjesta osigurano je od strane policijskih službenika do dolaska dežurnog kantonalnog tužioca, koji je rukovodio uviđajem na licu mjesta, u prisustvu sudskog vjerštaka medicinske struke.

(39)

PUCNJAVA U SARAJEVU: Dvije osobe ubijene, jedna uhapšena u Starom Gradu

About The Author
-