PRESRETNUTA PISMA VOJNIKA IZ ELITNIH RUSKIH JEDINICA: Dokaz da je Putin pred totalnim slomom

Američki institut za rat (ISV) objavio je kako su navodno presretnuta pisma koja ukazuju na sveprisutne probleme morala među najelitnijim jedinicama Rusije.

 

 

Tvrde da je 90 posto pripadnika trupa 1. motorizovanog puka pisalo strašne izvještaje o stanju morala još 23. maja 2022. godine.

 

 

Druga gardijska motorizovana divizija je jedna od tri divizije 1. gardijske tenkovske armije, koja se prije aktuelnog rata u Ukrajini smatrala glavnom mehanizovanom silom Rusije i trebalo je da bude ključna sila Rusije u širokom konvencionalnom ratu sa NATO-om.

 

 

Takođe, ruske snage očajnički pokušavaju da mobilišu dodatne snage iz svih potencijalnih izvora kako bi popunile svoje ozbiljno degradirane i demoralisane jedinice, ali se pokazalo da nisu u stanju da stvore značajnu borbenu moć, kao što je ISV više puta pisao.

 

 

Ruskom rukovodstvu možda ponestaje načina da pokuša da zaustavi ukrajinske snage dok napreduju preko rijeke Oskil i bliže se Luganskoj oblasti.

 

 

Кremlj može da vjeruje da bi djelimična aneksija mogla da podstakne regrutovanje dodatnih snaga, kako iz Rusije, tako i sa novoanektirane ukrajinske teritorije.

 

 

Zbog toga su vlasti samoproglašenih država DNR i LNR u toku današnjeg dana više puta apelovale na Rusiju da što prije održi referendum o njihovom pripajanju Moskvi.

 

 

Jutros je kao bomba odjeknula vijest da su ukrajinski vojnici po prvi put od početka rata ušli u Lugansku oblast, koja je pod kontrolom Rusije.

 

 

Ubrzo je objavljeno da je Ukrajina oslobodila selo Bilohorivku koje se nalazi u ovoj oblasti, a naredni korak je oslobađanje jednog od ključnih gradova Luganska – Lisičanska.

 

 

Ovim probojem nanijet je još jedan udarac Putinovoj armiji, koja prethodnih sedmica bilježi velike poraze na istočnom frontu.

 

(Agencije)

(628)

PRESRETNUTA PISMA VOJNIKA IZ ELITNIH RUSKIH JEDINICA: Dokaz da je Putin pred totalnim slomom

| Slider, Šokantno, Vijesti |
About The Author
-