POTRESNA ISPOVIJEST: Monika Seleš o najtežem trenutku u životu: ‘Taj gubitak me boli više nego rana od noža…’

Parche nije kazneno odgovarao za napad, već je poslan na psihijatriju.

 

 

Seleš je karijeru završila s impresivnih devet Grand Slamova te 53 osvojena turnira, ali se nikad nije uspjela nakon ovog incidenta vratiti na prvo mjesto WTA ljestvice

 

 

Legendarna jugoslavenska tenisačica mađarskog podrijetla Monika Seleš bila je jedna od najboljih igračica u 90-im godinama.

 

 

Naime, Gunther Parche, poremećeni obožavatelj Steffi Graf, koju je Monika redovito pobjeđivala u finalima, napao je Moniku kuhinjskim nožem nasred teniskog terena u Hamburgu. Ubo ju je u leđa, a to je ostavilo velike posljedice na nju.

 

 

“Nevjerojatno je da me taj čovjek povrijedio s namjerom, a za to nije dobio nikakvu kaznu. Jednostavno, ne želim više ići u Njemačku, tamo se ne osjećam ugodno, sve me podsjeća na taj dan”, govorila je Monika nakon napada.

 

 

Najteži udarac nakon povratka

 

 

Parche nije kazneno odgovarao za napad, već je poslan na psihijatriju. Seleš je karijeru završila s impresivnih devet Grand Slamova te 53 osvojena turnira, ali se nikad nije uspjela nakon ovog incidenta vratiti na prvo mjesto WTA ljestvice.

 

 

Monika se na terene nakon oporavka od napada vratila 1995., a tada je pretrpjela novi težak udarac – nakon borbe s rakom preminuo je njen otac Károly, koji joj je bio najveća podrška.

 

 

monika-seles-naslovna-2

 

 

“Svaki dan započinjem misleći na njega. Kako vrijeme prolazi, sve više mi nedostaje.

 

 

Gdje god sam putovala na natjecanja, tata je uvijek bio pored mene. Kada je operirao rak prostate i pao u krevet, ja sam bila pored njega. Davala sam mu morfij za ublažavanje bolova i hrabrila ga da izdrži, kao što je on mene bodrio na turnirima.

 

 

Preminuo je u svibnju 1998. godine i taj gubitak boli me više od rane u Hamburgu.

 

 

Teško je kada tijekom meča iz navike pogledate u publiku i shvatite da je ono najvažnije mjesto ostalo zauvijek prazno”, napisala je Monika Seleš u svojoj biografiji “Bekhend preko mreže života”.

 

(Net.hr, DEPO PORTAL/mr)

(505)

POTRESNA ISPOVIJEST: Monika Seleš o najtežem trenutku u životu: ‘Taj gubitak me boli više nego rana od noža…’

About The Author
-