POTPUNI PREOKRET U ISTRAZI UBISTVA SRBIJANSKE PJEVAČICE: Jelenu Marjanović ubio POZNATI POLITIČAR, pronađen DNK…!?

Pjevačica Jelena Marjanović (33) iz Borče ubijena je iz ljubomore, a ubicu treba tražiti u visokim krugovima poslovnih ljudi ili političara, kaže za „Alo!“ Dobrivoje Radovanović, profesor psihologije kriminala.

 

 

On navodi da je Jelenu ubio neko ko je u nju bio zaljubljen i da ta osoba nije pod istragom.

 

– Motiv može biti ljubomora. Kriminalno podzemlje smatra da Jelenu nije ubio njen suprug Zoran i da je zločin počinio neko ko je bio zaljubljen u nju, a ljubav mu nije bila uzvraćena. Moguće se radilo o raskidu veze. U slučaju da Jelena nije obraćala pažnju na tog muškarca, onda se reč o erotomaniji, o čoveku koji je bio zaljubljen u nju. U tom slučaju, on je bio opsednut Jelenom, ali ona nije bila zainteresovana za njega – navodi Radovanović, nekadašnji dugogodišnji direktor Instituta za kriminološko-sociološka istraživanja u Beogradu.

 

U cijelom slučaju nedostaje motiv ubistva, ističe Radovanović i dodaje da su tokom istrage načinjeni propusti.

 

– Bilo je propusta u pogledu osnovnih dokaza na licu mesta iz objektivnih razloga, ali i onih koji su počinjeni nenamerno. Takođe, nisu na vreme uzeti tragovi krvi, blata i drugih dokaza – primjećuje Radovanović.

 

On ne želi da se upušta u ocjenu da li će Jelenin suprug Zoran Marjanović (40) biti osuđen ili oslobođen optužbi za smrt supruge, naglašavajući da je to stvar suda.

 

– Ako je optužnica vraćana tri puta na doradu, onda je očigledno nešto nije dobro urađeno. Ovaj slučaj može biti uspeh ili neuspeh istražnih organa. Postoji šansa da bude neuspeh pravosudnih organa -zaključuje Radovanović.

 

Advokat Nebojša Milosavljević tvrdi da je ubistvo pjevačice Jelene Marjanović organizovan zločin za koji je odgovorna veća grupa ljudi.

 

– Jelena je, prema optužnici, ubijena za sedam minuta, što Zoran nikako nije mogao da učini. Po načinu kako je izvršeno, reč je dobro planiranom, organizovano ubistvu u koje je uključena veća grupa ljudi.

 

Jelena je ubijena na način da to liči na zločin iz strasti, kako bi se ubistvo pripisalo ljubomornom mužu ili nekom ko je bio zaljubljen u nju – tvrdi Milosavljević.

 

On kaže da je ubica patološki tip, a da je vještačenjem zaključeno da to nije Zoran Marjanović.

 

– Jelena je ubijena tako da bi se prikazalo da je ubici svest bila sužena i da je postojao gnev visokog intenziteta. Tvrdi se da je zločin počinio u stanju neuračunljivosti ili da je bio bitno smanjeno neuračunljiv, a utvrđeno je da Zoran to nije – napominje advokat.

 

Milosavljević ističe da je ubica ostavio trag iza sebe na mjestu ubistva.

 

– Ubica je ostavio potpis na obući, kod kanala, kada je bežao s mesta zločina, a utvrđeno je da on ne pripada nikom od članova porodice Marjanović. To je DNK nepoznate osobe na obući i njenom telu – ukazuje advokat Nebojša Milosavljević.

(1089)

POTPUNI PREOKRET U ISTRAZI UBISTVA SRBIJANSKE PJEVAČICE: Jelenu Marjanović ubio POZNATI POLITIČAR, pronađen DNK…!?

About The Author
-