PORUKA IZ NEW YORKA: Pamtimo genocid nad Bošnjacima u Srebrenici i Bosni i Hercegovini…

U New Yorku će biti priređen tadicionalni komemorativni program i podizanje državne zastave Bosne i Hercegovine u Bowling Green Parku (Wall Street) u Manhattanu u 12 sati…

 

 

U povodu 11. jula – godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici, u Astorija Parku u Queensu (New York) i uz obalu East River, preživjele žrtve i potomci žrtava genocida održali su mirnu šetnju sjećajući se Bošnjakinja i Bošnjaka koji su krvavog jula 1995. kroz planinske vrleti prošli golgotu spašavajući goli život od velikosrpskih genocidnih hordi koji su okupirali enklave Srebrenicu i Žepu.

 

 

 

 

Preživjele žrtve svjedoče da su pješačili više od 100 kilometara kako bi spas pronašli u Kladnju i drugim slobodnim teritorijama pod kontrolom Armije RBiH.

 

 

Na komemorativnoj šetnji je učestvovala i Amra Hadžović, ministar – savjetnik u Stalnoj Misiji Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim Narodima u New Yorku, saopćeno je iz Bosnjačko-američka nacionalne asocijacije.

 

 

Iz New Yorka poruka je jasna poruka, pamtimo i ne zaboravljamo genocid nad Bošnjacima u Srebrenici i Bosni i Hercegovini!

 

 

 

 

U New Yorku će biti priređen tadicionalni komemorativni program i podizanje državne zastave Bosne i Hercegovine u Bowling Green Parku (Wall Street) u Manhattanu u 12 sati.

 

 

BHICNY je pozivao sve građane, prijatelje i borce za istinu da zajednički nastave sa kulturom pamćenja i sjećanja na žrtve genocida – da se nikada ne zaboravi!

 

(SB)

(78)

PORUKA IZ NEW YORKA: Pamtimo genocid nad Bošnjacima u Srebrenici i Bosni i Hercegovini…

About The Author
-