PORODICA PREMINULE OLIMPIJKE OGORČENA: Tužićemo ljekare, Bobanina smrt ne smije da se ponovi!

Čekajući rezultate obdukcije Miroslav Momčilović namjerava da preduzme sve korake kako bi se saznala istina o porođaju sa smrtnim posljedicama njegove supruge Bobane Veličković.

 

 

Zbog čega je srpska sportistkinja, višestruka šampionka Evrope u streljaštvu, Bobana Momčilović Veličković preminula u 30. godini života, 20 dana poslije porođaja, poznato je samo u smislu dijagnoze. A kako je do smrti mlade žene došlo moraće da ispitaju istražni organi.

 

2257389-sds-ff

 

Ministarstvo zdravlja uputilo je inspekciju koja će u Zdravstvenom centru Zaječar, gdje se Bobana porodila, utvrditi zbog čega je došlo do komplikacija koje su našu vrhunsku šampionku koštali života.

 

Kako saznajemo, porodica nesrećno preminule Bobane, pre svih suprug Miroslav, sprema tužbu jer “ne žele da se ikada više desi ništa slično”, odnosno da neka druga mlada žena izgubi život zbog nečije eventualne greške. Tužba će sačekati nalaze sudske obdukcije, koja bi mogla da bude obavljena već danas (a postojala je mogućnost da se to desi u toku jučerašnjeg dana, ali zvaničnu potvrdu nismo dobili), pa će nakon toga biti odlučeno ko će (sve) biti tužen.

 

Sigurno je samo da cjelokupna srpska javnost mora da stane uz porodicu koja je zavijena u crno, a da malom Vukašinu rođenom 1. juna, a koji je kako kaže zdrava i napredna beba, donese bar pravdu.

 

2257887-screenshot-184-ls

 

Komisija, pa izvještaj

 

Kurir je stupio u kontakt sa direktorom Zdravstvenog centra Zaječar, u kom se Bobana Momčilović Veličković porodila i gdje je se krenulo po zlu, dr. Miroslav Stojadinović, nije htio da nam da izjavu. Sve što nam je rekao je da tek sada (juče prije podne) formiraju internu komisiju koja će ispitati šta se desilo, a nakon toga poslati izvještaj Ministarstvu zdravlja, pa će onda doći inspekcija.

 

 

Trodnevna žalost u Boru

 

Grad Bor juče je počeo trodnevnu žalost zbog smtri Bobane Momčilović Veličković. – Grad Bor izgubio je najboljeg sportistu u istoriji. Životnu scenu je prerano napustio jedan mladi i perspektivni život i ostavio veliku prazninu koja se ne može popuniti. Iznad svega, bila je sjajan čovjek, vrhunski sportista, hrabra, vedra i neprikosnovena. Grad Bor se sa beskrajnom tugom oprašta od naše Bobane i izražava svoje najdublje saučešce porodici i čitavoj sportskoj javnosti Srbije.

 

(Novi.ba/Kurir)

(229)

PORODICA PREMINULE OLIMPIJKE OGORČENA: Tužićemo ljekare, Bobanina smrt ne smije da se ponovi!

| Crna hronika, Foto/Video, Slider, Sport, Vijesti |
About The Author
-