PONOŠ ISMIJAVA VUČIĆA: “Kad je mnogo ljut, onda je šest haubica, a viši nivo je…“

(…) kad je na putu.

 

 

Predsjednik pokreta Srbija centar i nekadašnji načelnik Generalštaba u toj državi Zdravko Ponoš rekao je da se borbena gotovost podiže kada je država stvarno ugrožena i kada samo vojska može da pomogne.

 

 

Ponoš dodaje da su “nejasni stepenovi borbene gotovosti” i podsjeća da se “nekada znalo kako se to zove, šta znači i u kojoj gotovosti su jedinice”.

 

 

„Sad je neka čudna priča. Kao da postoji nešto što je redovno povišeno – to je kad je Vučić ljut, kad je mnogo sam ljut onda je šest haubica, a viši nivo je kad je vrhovni komandant na putu. Najviši nivo jedino kad je u Karašu, ne znam kako će Pink da spakuje tamo“, dodaje Ponoš.

 

 

 

 

Ponoš kaže da je i 1999. godine bilo iskustava sa podizanjem borbene gotovosti, da je pitanje koji se pravni normativ koristi i dodaje da “imamo nedefinisan pojam oružanih snaga”.

 

 

„Sad je nejasno, stavili su i saobraćajce na Autokomandi pod komandu Generalštaba. Ovo je cirkus, Vučić je zakuvao stvari da ni ne zna šta je ispalo, ova stvar služi da treba naći scenario da se barikade raspuste. Podiže se ulog, pravi se ratna kriza da bi raspuštanje barikada bilo – evo dogovorio sam da se povuku barikade, a oni su dali lekove policajcu. Podiže ulog da bi pre praznika sklonio barikade, tamo su ljudi po radnoj dužnosti. Celu stvar je zakuvao Kurti, oni su pročitali Vučićevo ponašanje“, smatra Ponoš.

 

 

On smatra da se pričama o vojsci Vučić obraća publici u centralnoj Srbiji, kao i onima koji su na barikadama.

 

 

 

 

Neće te snage biti upotrebljene, to zna i Kurti, zato se tako i ponaša. Ta vojska neće biti upotrebljena dok je tamo NATO.

 

 

 

 

Nomalno je da patrijarh ode dole, mogao bi da razgovara s kurtijem, da smiri strasti, ovo slikanje s Vučićem u ponoć ne pomaže Srbima na barikadama, ne pomaže nikom.

 

 

 

 

Kurti vuče bele figure loše i prgavo i izaziva Vučićevu reakciju. Ono što zovemo međunarodnom zajednicom se ponaša neodgovorno“, dodaje Ponoš.

 

(N1)

(535)

PONOŠ ISMIJAVA VUČIĆA: “Kad je mnogo ljut, onda je šest haubica, a viši nivo je…“

| Foto/Video, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-