POLITIČKA DIVERZIJA: MUP RS-a trvdi da je dvojno državljanstvo s Hrvatskom ilegalno!

Da konfuzija bude veća, u tom odgovoru, koji je dao MUP RS, tvrdi se i da svi državljani BiH koji imaju hrvatsko državljanstvo nemaju za to pravni osnov. Drugim riječima, tvrdi se da svi državljani BiH s hrvatskim državljanstvom taj status imaju ilegalno, odnosno protivzakonito.

 

U Ministarstvu civilnih poslova BiH decidno tvrde da BiH i Hrvatska imaju važeći sporazum o dvojnom državljanstvu, koji je potpisan 2007, a ratificiran u Predsjedništvu BiH 2011. u mandatu Nebojše Radmanovića, Željka Komšića i Bakira Izetbegovića. Tvrde i da građani BiH s dvojnim državljanstvom ne treba da strahuju za svoj pravni status.

 

Na pitanje kako je onda mogao ovakav odgovor otići u Brisel, pravdaju se da taj odgovor nisu ni vidjeli kada je upitnik poslan jer su oni bili zaduženi u radnim grupama za druga poglavlja, a da poglavlje 23 o političkim kriterijumima nisu pokrivali. Oni tvrde da je takav odgovor stigao iz MUP-a RS.

 

“Zašto su oni to napisali – mi to zaista ne znamo. Možda su se zbunili, možda su imali neke primjedbe ili imaju neko mišljenje s kojim mi nismo upoznati. Najbolje bi bilo da njih pitate i da vam objasne šta ih je motivisalo da daju ovakav odgovor”, rekli su u državom Ministarstvu.

 

Iako su se novinari Nezavisnih obratili i MUP-u RS s molbom da pojasne šta su time mislili, do zaključenja ovog broja “Nezavisnih” nisu poslali odgovor, pravdajući se sezonom godišnjih odmora.

(1103)

POLITIČKA DIVERZIJA: MUP RS-a trvdi da je dvojno državljanstvo s Hrvatskom ilegalno!

| Slider, Šokantno, Vijesti, Zanimljivosti |
About The Author
-