POGLEDAJTE KAKO SU BAKIRA IZETBEGOVIĆA DOČEKALI U STUTTGARTU: SNAŽNE PORUKE ZA BUDIĆNOST JEDINE DOMOVINE BIH

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine bio je gost tribine „Domovina te zove, registruj se i glasaj“, koja se održava u njemačkom gradu Stuttgartu.

 

 

Tom prilikom Izetbegović je srdačno dočekan od strane svih prisutnih.

 

 

Izetbegović je, čestitajući Kurban bajram prisutnima, podsjetio na sve poteškoće sa kojima se Bosna i Hercegovina suočavala u proteklim decenijama.

 

 

 

 

Čitavi narodi su uvučeni u rat protiv BiH i na tim negativnim emocijama neki političari danad prave svoje politike. Svi su pomalo umorni od svega što su prošli, ali ne smijemo se predati – kazao je Izetbegović.

 

 

 

 

Stanje u svijetu se, smatra Izetbegović, mijenja, što je rezultiralo ponovnim javljanjem ambicija retrogradnih snaga da završe ono što je započeto 90-ih godina prošlog stoljeća.

 

 

Vjerovatno ste posmatrali te pokušaje tokom pregovora o izmjenama Izbornog zakona da se mi slomimo. Ja sam tu ostao potpuno sam. Neki drugi su se sklonili u stranu. Kazao sam svima njima da to neće ići. Izdržalo se to i sa ovim napadom na Ukrajinu se to okrenulo. Zapad brani svoj sistem vrijednosti i mi smo tu sa njima. BiH je dio Zapada, dio Evrope – izjavio je Izetbegović.

 

 

 

 

Govoreći o građanima BiH koji rade u inostranstvu, Izetbegović je kazao da je malo zemalja u svijetu koje raspolažu prirodnim i ljudskim potencijalima kakve ima BiH.

 

 

 

 

Moramo napraviti uređeni sistem koji će privući naše ljude da se vrate. BiH je prekrasna zemlja u kojoj ćemo napraviti uređeni sistem u koji ćete se vi vratiti – kazao je Izetbegović.

 

 

 

(Hayat)

(2563)

POGLEDAJTE KAKO SU BAKIRA IZETBEGOVIĆA DOČEKALI U STUTTGARTU: SNAŽNE PORUKE ZA BUDIĆNOST JEDINE DOMOVINE BIH

About The Author
-