PAVLOVIĆ DRITANOVU IZJAVU U SREBRENICI NAZVAO UVREDOM ZA ZDRAV RAZUM: “Uprkos diplomama, ovaj sarajevski ‘đak generacije’ je pokazao da nije naučio ništa vrijedno pomena”

Srđa Pavlović, predavač na Univerzitetu Alberta u Kanadi, reagovao je na govor premijera Crne Gore Dritana Abazovića na komemoraciji povodom 27. godišnjice od genocida u Srebrenici.

 

 

Srđa Pavlović, predavač na Univerzitetu Alberta u Kanadi, reagovao je na govor premijera Crne Gore Dritana Abazovića na komemoraciju povodom 27. godišnjice od genocida u Srebrenici.

 

 

Pavlović je krItikovao govor koji je održao premijer Abazović i označio ga uvredom za zdrav razum i žrtve genocida u Srebrenici.

 

 

“Patetične estetičke nivelacije Dritana Abazovića su uvreda za zdrav razum i za žrtve genocida u Srebrenici, kao i za sve one koji se trude da se ovaj genocid ne zaboravi. Uprkos diplomama, ovaj sarajevski ‘đak generacije’ je pokazao da nije naučio ništa vrijedno pomena,” napisao je Pavlović za crnogorski portal gradski.me.

 

 

KO JE SRĐA PAVLOVIĆ? – Nije lepo ćutati

 

 

Pavlović je poručio kao su činjenice neumoljive i da su u Srebrenici i njenoj okolini ubijeni civili zato što su bili Bošnjaci muslimani te da su ih ubili pripadnici Vojske Republike Srpske i različitih paravojnih formacija iz Srbije.

 

 

“Iako Abazovićev nastup u Potočarima budi neprijatna sjećanja na njegovog bivšeg kolegu, Leposavića, jasno je da politički đon-obraz crnogorskog ‘premijera u ostavci’ trpi sve. Zato je izuzetno važno da se njegovo uvrjedljivo obraćanje u Potočarima jasno i decidno osudi,” zaključio je Pavlović.

 

 

Podsjećamo, u današnjem govoru na komemoraciju žrtvama genocida u Srebrenici, Dritan Abazović je rekao da genocid nije počinjen nad Bošnjacima već nad ljudima i da ga nisu počinile vojske već politike.

 

 

Abazović: Politike stvaraju zlo i ubijaju ljude, a vojske izvršavaju u ime politike - CdM

 

(SB)

(886)

PAVLOVIĆ DRITANOVU IZJAVU U SREBRENICI NAZVAO UVREDOM ZA ZDRAV RAZUM: “Uprkos diplomama, ovaj sarajevski ‘đak generacije’ je pokazao da nije naučio ništa vrijedno pomena”

| Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-