OVAKO JE VASIĆ PRIPREMAO TEREN: “Treba eliminisati iz javnosti crni trio – Mektića, Vaskovića i BN Televiziju”!

Brutalni napad na novinara BN televizije Vladimira Kovačevića, koji bi se mogao okarakterisati i kao pokušaj ubistva jer su ga banditi metalnim šipkama Kovačevića udarali po glavi i ostalim dijelovima tijela nanoseći teške tjelesne povrede, direktna je posledica atmosfere linča koju je vlast Republike Srpske kreirala u proteklom periodu iznoseći lažne optužbe i konstrukcije, nazivajući pojedine novinare izdajnicima i stranim plaćenicima.

 

 

Čelnici režima pokušavaju da skinu sa sebe odgovornost licemjerno osuđujući napad, a prije samo nekoliko sedmica predsjednik Republike Srpske javno je prozvao urednike BN televizije Suzanu Rađen Todorić i Željka Raljića da su strani plaćenici jer su otputovali na seminar za novinare u London!? Tada sam pisao i upozoravao da bi se nešto slično moglo dogoditi, jer režim i njegovi mediji etiketiranjem i lažnim optužbama stavljaju metu na čelo slobodnim i pravednoljubivim novinarima koji pišu i govore istinu, pošteno i odgovorno rade težak posao.

 

Milorad Dodik u više navrata je vrijeđao, diskreditovao, lažno optuživao i napadao novinare BN televizije, a prije nekoliko godina direktoru Vladmiru Trišiću je psovao majku u telefenskom razgovoru i poručio da ima još nekoliko godina vlasti koje će iskoristiti da se obračuna sa njim i BNTB.

 

Velika odgovornost je i na dvorskim medijima, koji mjesecima vode prljavu kampanju protiv svih onih koje režim smatra svojim ozbiljnim protivnicima, pri tome ne birajući riječi i sredstva. Tek nakon što sam ih prozvao, sinoć su RTRS i dvorski mediji objavili vijest o napadu na Kovačevića, te reakcije čelnika režima, kako bi ih amnestirali od odgovornosti. Najdalje u kreiranju atmosfere linča i napadima na neposlušne otišao je bivši gen-sek SNSD-a Rajko Vasić, koji je apelovao da se eliminišu iz javnosti pojedinci koje smatra protivnicima režima, tražio da se uhapsi novinar Slobodan Vasković, te da se oduzme frenkvencija i zabrani rad Radio-televiziji BN. Vasić je kao ministar informisanja u prvoj dodikovoj Vladi sprovodio gebelsovske slične uredbe, zabranjivao izvještavanje i slobodan rad medijima, i nema sumnje da je krajnje ozbiljan u svojim namjerama. Vasić nije govorio samo u svoje ime, već u ime vladajuće Partije i režima, koju godinama brani i predstavlja.

 

Nazivati Slobodana Vaskovića i BN televizijom zlom koji sa Draganom Mektićem čini „crni trio“, ruše Republiku Srpsku i njene institucije po nalogu stranaca, te da se njima ne može obračunati demokratkim metodama već da se treba naći adekvatan način da se „crnio trio“ eliminiše, nije ništa drugo nego otvoren poziv na linč i nasilje, koje se sinoć i dogodilo brutalnim napadom na novinara Vladimira Kovačevića. Režim se nikada nije ogradio od bivšeg gen-seka partije, već ga redovno prenosi i citira na RTRS-u i ostalim režimskim medijima, predstavljajući ga lažno kao političkog analitičara.

 

Istupi i ponašanje Rajka Vasića, Milorada Dodika, Predraga Ćeranića i ostalih čelnika režima su glavni uzrok povećanog nasilja i napada na novinare, povećanog stepena nasilja u društvu, jer su oni svojim ponašanjem podstakli i motivisali huligane i nasilnike da napadaju mirne građane na ulici, šire nasilje, teror i strah. Ukoliko se u roku od par dana ne otkriju imena počinilaca, siguran sam da profesionalci-plaćenici i strukture bliske vlastima stoje iza ovog napada, i da je samo pitanje dana kada će se dogoditi novi napad, i ko će biti sledeća meta.

 


Nebojša Vukanović

OVAKO JE VASIĆ PRIPREMAO TEREN: “Treba eliminisati iz javnosti crni trio – Mektića, Vaskovića i BN Televiziju”!

About The Author
-