Ostaće jedna mala muslimanska državica oko Sarajeva… ‘Herceg-Bosnu’ dobija Hrvatska, a Srbija Republiku Srpsku!

Po tom planu ‘Herceg-Bosnu’ bi dobila Hrvatska, Srbija bi dobila Republiku Srpsku, a ostala bi jedna mala muslimanska državica oko Sarajeva… Amerikanci i sada govore da žele da se Srbija odrekne Kosova, a da dobije Republiku Srpsku – tvrdi Francis Boyle.

 

 

 

Gostujući putem video linka nedavno u programu N1 televizije, prvi agent BiH pred Međunarodnim sudom pravde i profesor međunarodnog prava Francis Boyle, osim o ponovo aktuelnoj revizije presude u slučaju “Bosna i Hercegovina protiv Srbije za genocid”, govorio je i o stalnoj prijetnji podjele postratne bh. države.

 

 

francis-boyle

 

 

Odgovarajući na konstataciju da se često govori o razmjeni teritorije u okviru rješavanja pitanja Kosova, profesor Boyle tvrdi:

 

 

– Plan Amerikanaca i Evropljana je još uvijek da se podijeli Bosna i Hercegovina. To je još po sporazumu iz Karađorđeva, a i u planu Oven – Stoltenberg, kojim se trebalo podijeliti BiH na tri dijela. Po tom planu ‘Herceg-Bosnu’ bi dobila Hrvatska, Srbija bi dobila Republiku Srpsku, a ostala bi jedna mala muslimanska državica oko Sarajeva… Amerikanci i sada govore da žele da se Srbija odrekne Kosova, a da dobije Republiku Srpsku,

 

 

Na pitanje je li imenovanje specijalnog predstavnika Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Mathewa Palmera dio tog plana i je li BiH ostavljana kao mjesto na kojem velike svjetske sile igraju svoje igre, a narod u BiH da bude njihovo igraište, profesor Boyle odgovara:

 

 

– Da, mislim da je plan SAD i Evrope da podijele BiH između Hrvatske i Srbije. Koraci koji smo vidjeli idu u tom pravcu, uključujući i oživljavanje Hejsovog plana (Aprilski paket). To je bio plan i od 1992. Velike sile još igraju igre u BiH. Ljudi u BiH se trebaju oduprijeti i odbiti taj Aprilski plan.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

(3223)

Ostaće jedna mala muslimanska državica oko Sarajeva… ‘Herceg-Bosnu’ dobija Hrvatska, a Srbija Republiku Srpsku!

About The Author
-