ORUŽJEM NA KORONU! U Floridi se na poseban način bore protiv pandemije, VLASNICI TRGOVINA KAŽU DA NI POSLIJE 11. SEPTEMBRA PRODAJA NIJE IŠLA OVAKO DOBRO!

Vlasnici radnji nikada nisu videli takav porast prodaje oružja na Flordi, kao sada kada se virus korone siri zemljom, a koji nije bio tako intenzivan ni posle terorističkih napada na kule bliznakinje u NJujorku 11. septembra, ni masovnih pucnjava, čak ni kada su uragani pretili da će sravniti Južnu Floridu piše Miami Herald

 

 

 

Prema rečima prodavaca, vlasnika radnji i naldežnih institcija strah i neizvesnost zbog šierejna pandemije koronavirusa motivišu ljude da kupuju oružje i municiju, jer se plaše bezakonja, pljački, borbi oko hrane, lekova, za mesta u skloništima ….

 

 

– Naša prodaja je povećana za 80 posto, uz ogroman porast kupaca koji su prvi put odlučili da se naoružaju, plaše se porasta broja presupnika, nezaposelnosti, neštašica – rekao je Alek Elenberg, menadžer Charliejeve prdavnice oružja.

 

 

Njegova logika je, kako kaže, ako ne možete da branite kuću i porodicu, za šta ste onda dobri.

 

 

Sjedinjene Države zemlja sa najvecćim brojem komada oružja po glavi stanovnika na svetu, 40 odsto Amerikanaca navodi da poseduje pištolj ili živi u domaćinstvu u kome postoji oružje.

 

 

ORUŽJEM NA KORONU! U Floridi se na poseban način bore protiv pandemije, VLASNICI TRGOVINA KAŽU DA NI POSLE 11. SEPTEMBRA PRODAJA NIJE IŠLA OVAKO DOBRO!

 

 

Uprkos tome, zabrinutost zbog ubrzanog širenja COVID-19 izaziva skok u prodaji i prema prodavcima i podacima Agencija za praćenje oružja, kao što je FBI-ov Nacionalni sistem.

 

 

Samo je u petak tažnja porasla na 13,192 zahteva sa proslogodišnji 2. 646, a kako Miami Herald prensi slična je situacija i širom SAD.

 

 

Prodavac oružja na drugom delu grada Džordž Korbato smatra da ljudi preteruju baš kao i kada su pokupovali sve i napravili nestašticu toalet paripra.

 

 

– Verujete li da je koronavirus baš toliko apokaliptičan – pitao je on.

 

(Informer)

(410)

ORUŽJEM NA KORONU! U Floridi se na poseban način bore protiv pandemije, VLASNICI TRGOVINA KAŽU DA NI POSLIJE 11. SEPTEMBRA PRODAJA NIJE IŠLA OVAKO DOBRO!

| Slider, Vijesti |
About The Author
-