ORKANSKI JUGO HARA HRVATSKOM: ZABILJEŽENO VIŠE OD 2.000 MUNJA, TRAJEKTI OTKAZANI, GRAĐANI BEZ STRUJE, VALOVI DO…

Orkanski jugo hara hrvatskom treći dan. Mnoga mjesta su poplavila, trajekti otkazani, a zabilježeni su i valovi do sedam metara.

 

 

Zbog pojačanog olujnog juga koji je dostizao brzinu i do 85 kilometra na sat te stvaranja višemetarskih valova, danas su u prekidu sve katamaranske linije koje Split povezuju sa srednjodalmatinskim otocima, potvrdila je voditeljica Jadrolinijine agencije u Splitu Jelene Ivulić.

 

Danas u prijepodnevnim satima u prekidu su bile i trajektne linije Split-Supetar, Vis-Split, Makarska-Sumartin, Drvenik Veli-Drvenik Mali-Trogir, Sućuraj-Drvenik – kazala je ona.

 

Istramet je jutros objavio kako se na satelitskim snimkama može uočiti izražena oblačna linija koja će u nastavku dana zahvatiti cijeli Jadran uz pljuskove i grmljavinu, prenosi “Index”.

 

Oko 9 sati su objavili kako na moru zapadne Istre već ima munja, a nešto kasnije objavili su kako se nevrijeme primiče obali te da bi mogao biti poprilično žestok udar kad stigne na obalu. Riječ je, kako kažu, o ljetnoj fronti.

 

Morska pjena i valovi su mjestimice dosezali i do sedam metara. Orkanski jugo u centru Karlobaga izlio se u more u dvadesetak podruma i nižih etaža pa su vatrogasci prethodnu noć proveli u ispumpavanju mora i spašavanju poplavljene imovine, piše “Novi list”.

 

U okolnim naseljima zabilježeno je desetak kraćih prekida u opskrbi električnom energijom.

 

Ovakvo vrijeme treba očekivati veći dio dana, ali i sutra. Meteorolozi ističu, kako se može očekivati nešto manje oborina.

 

Poglrdajte video:

 

 

(214)

ORKANSKI JUGO HARA HRVATSKOM: ZABILJEŽENO VIŠE OD 2.000 MUNJA, TRAJEKTI OTKAZANI, GRAĐANI BEZ STRUJE, VALOVI DO…

About The Author
-