OGLASIO SE LUKAČ: Evo šta misli o Dodikovom savjetniku koji je uhapšen zbog d*oge

Kao što je poznato, kod Šukala je prilikom racije u jednom banjalučkom lokalu pronađen kokain i ekstazi.

 

 

Ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač kazao je danas da MUP RS-a sprovodi istrage u vezi sa zloupotrebom droga, te podsjetio da su neke od tih istraga okončane i nedavno rezultirale hapšenjem odranije poznatih kriminalaca, ali i pripadnika MUP-a RS-a.

 

 

“Svaki pripadnik MUP-a koji ima bilo kakve veze sa kriminalcima, odnos, poslove, pokriva ih ili prikriva, bit će uhapšen.

 

 

Na prvom mjestu nam je da očistimo naše redove”, rekao je Lukač.

 

 

Govoreći o odnosima unutar MUP-a RS-a, Lukač je podvukao da on lično radi u skladu sa zakonom i da nije spreman da oprosti “bilo kome bilo šta” ko je na bilo kojoj funkciji u MUP-u RS-a.

 

 

“Međutim, to prvo mora da se dokaže. Ne želim da komentarišen bilo kakve navode, a ono što dokažemo, bit će i procesuirano”, istakao je Lukač danas na sjednici Narodne skupštine RS-a.

 

 

On je istakao i da u cilju istrage ne može da otkriva detalje o privođenju Marka Šukala, bivšeg savjetnika predsjednika SNSD-a Milorada Dodika i zamjenika generalnog sekretara u Vladi RS-a, kao i drugim okolnostima ovog događaja.

 

 

Vlada RS razriješila dužnosti Marka Šukala zbog nedoličnog ponašanja |  Krupljani.BA

 

 

Kao što je poznato, kod Šukala je prilikom racije u jednom banjalučkom lokalu pronađen kokain i ekstazi.

 

 

“Istraga se još vodi.

 

 

Stvar je tužilaštva i procesuiranja na sudu. Kakvim god se kriminalom neka osoba bavila, ima pravo na odbranu i pravičan postupak”, rekao je Lukač.

 

 

 

 

Zastupnik PDP-a Igor Crnadak od Lukača je zatražio informacije da li je Šukalo “sarađivao sa policijom i otkrio od kojeg dilera je nabavio drogu”, prenosi Buka.

 

 

 

“Važno je da sarađuje jer je bio visoko pozicionirana osoba u Vladi RS-a i danas je odbornik u Skupštini Bosanska Gradiška i prima novac građana, pa nema pravo da se brani šutnjom”, rekao je Crnadak.

 

 

OGLASIO SE LUKAČ: Evo šta misli o Dodikovom savjetniku koji je uhapšen zbog d*oge

| Bosna i Hercegovina, Foto/Video, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-