Oduzeta licenca domu za stare u Peći u kojem su radnice šamarale bespomoćnu staricu

Domu za stara lica u Peći “Orenda” oduzeta je licenca posle objavljivanja snimka fizičkog napada na staricu prije nekoliko dana, saopštilo je Ministarstvo finansija, piše Kosovo online.

 

 

Nakon objavljivanja snimka fizičkog napada na stariju ženu u domu Orenda u Peći, Jedinica inspekcije socijalne službe je odmah izvršila uviđaj, kao i intervjuisanje osoblja centra i svedoka slučaja – navodi se u saopćenju.

 

 

Zapisnik inspekcijskog nadzora je danas dostavljen Komisiji za licenciranje, koja je održala hitnu sjednicu na kojoj je doneta odluka o oduzimanju licence za pružanje socijalnih usluga domu “Orenda”.

 

 

 

Oduzeta licenca staračkom domu poslije snimka nasilja nad bakom - Jajce Online

 

 

Odlukom Komisije dom za stare je dužan da o odluci obavijesti porodice korisnika u roku od 24 časa, a do 7. novembra da ugasi djelatnost pružanja socijalnih usluga.

 

 

Podsjećamo, Osnovno tužilaštvo u Peći, odredilo je jednomjesečni pritvor za tri medicinske sestre koje napale staricu u Staračkom domu “Orenda”, piše Kljan Kosova.

 

 

 

 

Okrivljene će pritvor provesti u zatvoru u Lipljanu.

 

 

Na video snimku koji je u srijedu dospio u javnost vidi se medicinska sestra Aurona Peljaj koja šamara i tuče bespomoćnu staricu, kao i druge dvije medicinske sestre Altina Redžepi i Remzije Kući koje su to snimile i nisu intervenisale.

 

 

 

(Press)

(283)

Oduzeta licenca domu za stare u Peći u kojem su radnice šamarale bespomoćnu staricu

| Foto/Video, Slider, Šokantno, Vijesti |
About The Author
-