Ode svijet dođavola! Ovako će Rusija i Amerika uništiti jedna drugu! Isplivao plan nuklearne razmjene, mete su već naciljane…

U pokušaju povećanja pritiska na NATO, ruski predsjednik Vladimir Putin nedavno je naredio vježbe taktičkog nuklearnog naoružanja u pripremi za moguće buduće napade na Zapad. Ali bilo kakav nuklearni napad na Zapad vjerojatno bi izazvao trenutni odgovor.

 

 

 

Bivši visoki ruski časnik otkrio je za “Express” koje će prve tri mete biti na udaru odmazde. Sergej Gulajev godinama je služio kao potpukovnik u sovjetskoj vojsci prije nego što je postao političar u St. Petersburgu. Kao dio vojnog roka proveo je dvije godine u 58. automobilskoj brigadi u Afganistanu tokom 1980-ih.

 

 

Ako Rusija prva upotrijebi nuklearno oružje u Ukrajini, onda možemo očekivati ​​uzvratni udar snaga NATO-a. Glavne mete mogle bi biti Moskva, Rostov – stožer fronte (Južni vojni okrug) u Ukrajini i baza podmornica Sjeverne flote – rekao je za “Express”.

 

 

 

 

 

 

Kako podsjeća Msn.com, Sjeverna flota patrolira Baltičkim morem, područjem nad kojim Rusija želi imati veću kontrolu. U narednim godinama flota bi trebala dobiti 12 novih podmornica “jasen”, koje mogu nositi krstareće rakete “kalibar” i “oniks”. Oba oružja mogu nositi nuklearne bojeve glave, sposobne doseći cilj na Zapadu za nekoliko minuta. Očekuje se da će nove podmornice biti opremljene i “cirkonima”, hipersoničnim krstarećim projektilima koji mogu nositi nuklearno oružje.

 

 

NATO trenutno posjeduje oko 4223 nuklearne bojeve glave, dok Rusija kontrolira oko 5580.

 

 

Lokacije u SAD-u koje bi Rusija potencijalno ciljala

 

 

Ranije ove godine objavljen je popis lokacija u SAD-u koje bi Rusija vjerojatno ciljala u slučaju nuklearnog rata. Navedeno je više od 10 takvih mjesta, uključujući Pentagon, sjedište Ministarstva obrane SAD-a u Arlingtonu, Virginia, mornaričku bazu Norfolk koja osigurava operativnu spremnost američke Atlantske flote i sadrži najveću koncentraciju američke mornarice – 75 ratnih brodova i 134 zrakoplova, te područje pomorske baze Comfort Suites Kings Bay, sjedišta američke mornarice u Camdenu, Georgia.

 

 

Moguće mete bile bi i zračna baza Barksdale u Louisiani, gdje se nalazi američko 2. bombaško krilo, zračna baza Whiteman u Missouriju, u kojoj se trenutno nalaze bombarderi B-2 Spirit, zračna baza Kirtland u Novom Meksiku, gdje je nuklearna Središte za oružje nalazi se Zapovjedništvo zračnih snaga i USSTRATCOM – strateško zapovjedništvo SAD-a odgovorno za stvari poput strateškog nuklearnog odvraćanja, globalnog napada i kibernetičke obrane.

 

 

 

 

 

 

Na popisu su i VLF odašiljač Lualualei, postrojenje američke mornarice na Havajima, 21. eskadrila za podršku snaga u bazi zračnih snaga Peterson u Coloradu, zračna baza Warren, jedna od tri strateške raketne baze, zračna baza Minot u Sjevernoj Dakoti, gdje se održavaju bombarderi B-52H, zračna baza Hill, zapovjedništvo zračnih snaga Utaha i glavna baza zračnih snaga SAD-a, i zračna baza Malmstrom, dom 341. raketnog krila, interkontinentalne raketne jedinice Zapovjedništva zračnih snaga za globalne udare.

 

 

Potencijalna meta bila bi i radio postaja Jim Creek u blizini Ososa, Washington, vrlo niskofrekventni radio odašiljač američke mornarice, koji se uglavnom bavi jednosmjernom komunikacijom s podmornicama i čija je primarna misija odašiljanje zapovijedi podmornicama Pacifička flota. Sjedište postaje je u blizini Osasa, Washington.

 

(Informer)

(402)

Ode svijet dođavola! Ovako će Rusija i Amerika uništiti jedna drugu! Isplivao plan nuklearne razmjene, mete su već naciljane…

| Foto/Video, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-