OBJAVILA STRANICA VREMENSKE PROGNOZE: Ne samo da nam dolazi snijeg na Balkan, nego nam dolazi…

Uskoro bi trebalo započeti vrijeme intezivnijih padavina.

 

Najnovije simulacije dugoročnih trendova ukazuju da bi pojavom jačih anticiklonalnih blokada nad sjeverom Skandinavije, Islanda i Grenlada, zatim formiranjem frontogeneze i ciklogeneze južnije trebalo započeti aktivnije oborinsko razdoblje krajem ovog mjeseca, a zatim se produžiti i u 1. i 2. mjesec – javlja popularna meteo stranica Vremenska prognoza za HR i BIH svakodnevna…

“Uglavnom se to odnosi na kišu i snijeg, moguća je pojava i kiše koja se smrzava u dodiru s tlom. Nema sumnje da bi trebalo biti jačih zahlađenja, posebno sa istoka i sjeveroistoka kontinenta.

 

Ponovno naglašavam da nisu isključene mogućnost i znatnijih količina oborina (kiša i snijeg)”, navodi se u prognozi koju potpisuje prof. Zoran Zadro.

 

“Takve prognoze daju nam i najnovije simulacije vjerodostojinih prognostičkih modela za tromjesečje koje je pred nama. Najnovije dugoročne prognoze daju čak riziki od “zakašnjelih zahlađenja” i u trećem mjesecu. Dakle, smatram da je dosta uzbudljiva zima pred nama. Hoće li tako i vrijeme pokazati vidjet ćemo?!”, dodaje se.

(2768)

OBJAVILA STRANICA VREMENSKE PROGNOZE: Ne samo da nam dolazi snijeg na Balkan, nego nam dolazi…

| Slider, Vremenska prognoza |
About The Author
-