OBJAVILA SAM NA FEJSU SLIKU SVOG NOKTA I SAZNALA SAM UŽASNU DIJAGNOZU

Nedavno sam objavil  sliku svog nokta kako bih pitala ljude da li još neko ima sličan problem. Krenule su da pristižu poruke upozorenja koje nisam shvatala ozbiljno i jezivo sam se prevarila.

 

 

Jeannie Williams Taylor objavila je na Facebooku sliku svog savijenog nokta na kažiprstu, ali ni slutila nije da je stvar ozbiljna kao što se pokazalo da jeste.

 

Nedavno sam postavila  ovu sliku svog prsta na zid da bih vidjela ima li iko sličan problem.

 

Uskoro su svi krenuli da mi pišu da se što prije javim ljekaru. Naravno, pomislila sam da pretjeruju. Međutim, na kraju, poslije toliko savjeta, otišla sam do ljekara i tamo su me hitno poslali na pretrage krvi i snimanje grudi.

 

Dva dana kasnije, poslali su me na još testova i skeniranja, potom i na spirometriju, skenirali mi i srce, a uslijedila je i biopsija pluća.

 

Poslije dvije mučne nedjelje, dobila sam rezultate – kancer oba plućna krila.

 

 

Kako sam saznala, u pitanju je stanje noktiju koje se zove i “clubbing” a u pitanju su nokti povijeni nadole.

 

To, kako su mi rekli, često zna da bude povezano sa bolestima srca i pluća.

 

Zato dijelim opet svoju sliku, ovaj put da i sama upozorim – ako imate ovakve nokte, konsultujte se sa ljekarom – napisala je žena na statusu.

 

A činjenica je, pokazale su mnoge studije, da okrugli nokti savijeni prema dole ukazuju na probleme s plućima, probavom i jetrom, ali i na bolesti srca. Međutim, ponekad je takav oblik noktiju naslijedan i nema veze s bolestima.

 

U svakom slučaju, preporuka ljekara je provjeriti o čemu se tačno radi.

Izvor: Hayat.ba

(1774)

OBJAVILA SAM NA FEJSU SLIKU SVOG NOKTA I SAZNALA SAM UŽASNU DIJAGNOZU

About The Author
-