NOVE MJERE U HRVATSKOJ: BEZ MASKI NEMA VOŽNJE, ALI TO NIJE SVE

Nacionalni stožer Hrvatske donio je odluku o obveznom nošenju maski u javnom prijevozu.

 

 

Prema izmjeni odluke o načinu organizacije javnog prometa vozači, ostali zaposlenici i putnici bit će obvezni nositi maske i pridržavati se protuepidemijskih mjera.

 

 

Jutros u Zagrebu građani koji su krenuli na posao ili obavljati neke druge obaveze pridržavaju se mjera. Većina ih nosi maske u tramvajima i autobusima ZET-a. Mjere su na snazi i u drugim tvrtkama koje se bave javnim prijevozom.

 

 

Čitateljica portala Večernji.ba koja je putovala na relaciji Gajnice – Samobor javila je da niko u autobus nije smio ući bez maske.

 

 

Dečko i cura nisu imali maske, a vozač im je rekao da bez maske ne mogu ući te su izašli i ostali na stanici – kazala nam je čitateljica iz Gajnica koja je zadovoljna mjerama.

 

 

No, drugi čitatelj nam javlja da neki građani, čini se još nisu shvatili važnost nošenja maski u javnom prijevozu. U ZET-ovom autobusu od Gajnica do Črnomerca 90 posto ljudi je imalo masku, kaže čitatelj.

 

 

Vozač se požalio da mu je jedna žena dobacila, nakon što ju je upozorio da ne može bez maske, da tko je on da njoj govori što da radi. Strašno, vozač je nemoćan – kazao nam je čitatelj.

 

 

Kako se neslužbeno saznaje od vozača ZET-a, situacija je vrlo nezahvalna i brojni od njih su u stresu.

 

 

Naime, kažu nam da je uglavnom riječ o pojedinačnim slučajevima, i bit će potrebno neko vrijeme dok sve ne dođe na svoje.

(667)

NOVE MJERE U HRVATSKOJ: BEZ MASKI NEMA VOŽNJE, ALI TO NIJE SVE

About The Author
-