NOVA TAKTIKA VOŽDA IZ LAKTAŠA: SNSD mijenja planove, veliki predizborni miting održat će se…

Izborna kampanja počinje 2. septembra i traje do početka izborne šutnje, odnosno do 1. oktobra 2022. godine.

 

 

Političke partije iz Republike Srpske, kako stvari stoje, za razliku od kampanje za Opšte izbore 2018. godine prilagođavaju svoju taktiku te će do više glasova pokušati doći u direktnom kontaktu sa potencijalnim glasačima, ali i putem društvenih mreža.

 

 

Istakli su ovo za “Glas Srpske” predstavnici partija u Srpskoj. Prema riječima Igora Žunića iz SNSD-a, najveća vladajuća stranka u RS-u spremno dočekuje predstojeće izbore i izbornu kampanju koja počinje 2. septembra.

 

 

– Iako ova politička kampanja zvanično traje mjesec dana ona u izbornoj godini počne i ranije.

 

 

Ovaj put više pažnje posvetićemo direktnom kontaktu sa potencijalnim glasačima, jer smo procijenili da je to najbolji način.

 

 

Nećemo fokus stavljati na velike predizborne mitinge i skupove. Moguće je da jedan održimo za kraj ove kampanje – istakao je Žunić, ne otkrivajući i gdje bi on mogao biti organizovan.

 

 

Kako je dodao, SNSD će ovog puta daleko više vremena i energije posvetiti promociji stranke na društvenim mrežama koje, kako je rekao, ova partija u nekom prethodnom periodu nije dobro koristila.

 

 

– Sigurno je da će one biti jedan važan alat u našoj kampanji, ali direktni kontakt i dalje ostaje broj jedan. Naši aktivisti su spremni da izađu na teren – naveo je Žunić.

 

 

Igor Žunić, Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini dobio prijetnje  SMRĆU! - Faktor magazin

 

 

Predsjednik Glavnog odbora SDS-a Milan Miličević kaže da kampanja njegove partije, najveće opozicione, neće biti bazirana na kritici onog drugog, nego na nuđenju konkretnih rješenja.

 

 

– Koristićemo društvene mreže, portale, ali i sve druge medije koji su na raspolaganju da predstavimo program i kandidate. Jedan od dijelova te priče predstavljanja jesu javni skupovi, a najmanje ćemo se baviti velikim tribinama i mitinzima – rekao je Miličević i dodao da će centralni, posljednji skup definitivno biti održan u Banjaluci.

 

 

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović kaže da će njegova partija pokušati da fizički dođe do svakog dijela RS-a, do svakog doma. Kako je rekao, PDP želi što bolje predstaviti svoj program obnove Republike Srpske.

 

 

– Ova kampanja će sadržavati te neke klasične oblike, ali će sada mnogo više biti fokusirana i na društvene mreže koje postaju gotovo nezaobilazne u političkom djelovanju.

 

 

Biće nekoliko većih mitinga u ključnim gradovima, ali ne koliko u nekom ranijem periodu, jer je direktna komunikacija “dor tu dor” mnogo bolja i efikasnija – naglasio je Borenović, pojašnjavajući kako bi PDP u narednih nekoliko dana trebalo da definiše gdje će biti održan prvi, a gdje posljednji miting.

 

 

 

 

I predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić kaže kako i njegova partija spremno dočekuje predstojeću izbornu kampanju, navodeći da su već pripremljeni izborni spotovi, džinglovi, bilbordi i ostali promo materijali.

 

 

– Mi smo već postali prepoznatljiv politički brend u Srpskoj. Već smo isplanirali kojeg dana i sedmice ćemo šta govoriti o nekoj temi, da li na javnim skupovina ili medijima. Ipak, konačni plan kampanje gdje ćemo početi, gdje završiti, objavićemo 29. avgusta – rekao Stevandić.

 

 

 

 

Izborna kampanja počinje 2. septembra i traje do početka izborne šutnje, odnosno do 1. oktobra 2022. godine. U skladu sa odredbama Izbornog zakona BiH zabranjeno je vođenje plaćene izborne kampanje putem elektronskih i printanih medija ili bilo kojeg oblika plaćenog javnog oglašavanja, osim održavanja internih skupova organa i tijela političkih subjekata.

 

(SB)

(1064)

NOVA TAKTIKA VOŽDA IZ LAKTAŠA: SNSD mijenja planove, veliki predizborni miting održat će se…

| Bosna i Hercegovina, Foto/Video, Slider, Vijesti |
About The Author
-