NJUZ NET JAVLJA: Oboljelom od korone javili da je umro još prije dva mjeseca

Radivoje Lazić (56) iz Valjeva doživeo je danas neprijatno iznenađenje kada su mu iz republičkog Kriznog štaba za suzbijanje virusa Covid 19 javili da je od ove bolesti umro pre dva meseca. Nesrećni čovek kaže da je u prvi mah mislio da je u pitanju neslana šala…

 

 

– Virusom korona zarazio sam se sredinom jula i sa težom kliničkom slikom nekoliko dana proveo u bolnici. Ipak, posle intenzivnog lečenja bilo mi je bolje i otpušten sam kući. Ubrzo sam se potpuno oporavio i mislio sam da je ta neprijatna epizoda iza mene. Međutim, danas su me zvali iz Kriznog štaba i saopštili da sam zapravo umro još krajem jula, ali da zbog infomatičke greške moja smrt nije registrovana kao zvaničan podatak – objašnjava Radivoje.

 

Ovaj sveži pokojnik kaže da se sada našao u nebranom grožđu i da nije siguran šta sada da radi.

 

– Prvi put u životu sam mrtav i moram da priznam da sam pomalo zbunjen. Pored toga, moja iznenadna smrt izazvala mi je i neplanirane troškove. Da su mi na vreme javili da sam od korone umro još u julu sigurno ne bih registrovao kola niti plaćao račune za struju i vodu tokom avgusta i septembra. Pitao sam doktora Predraga Kona ko će sada to da mi nadoknadi, ali je on rekao da samo pratim njegove objave na Fejsbuku i ništa ne brinem – priča mrtvac.

 

 

Radivoje ističe da kao preminuli pravoslavni vernik ima pravo na sedmodnevni i četrdesetodnevni parastos, ali da zbog kašnjenja od dva meseca i to sada dolazi u pitanje.

 

– Izgleda da ću imati samo šestomesečni pomen, ali šta da se radi. Čujem da širom Srbije ima mnogo slučajeva sličnih mom, pa se nosim mišlju da napravim “Udruženje zakasnelo umrlih od koronavirusa“, koje bi se borilo za naša prava. Iz Kriznog štaba me uveravaju da za tim nema potreba i da će svaki smrtni slučaj biti naknadno evidentiran i uvršten u statistiku, ali do tada ko živ ko mrtav – kaže pokojni Radivoje.

 

Na naše pitanje da li će dozvoliti naknadnu obdukciju kojom bi se utvrdilo da li je zaista umro od korone Radivoje je odgovorio odrečno i zatražio da ga pustimo da počiva u miru.

 

 

NAPOMENA: Tekst je satiričnog karaktera

(263)

NJUZ NET JAVLJA: Oboljelom od korone javili da je umro još prije dva mjeseca

| Satirka, Slider |
About The Author
-