Njemačka kancelarka Angela Merkel snimljena bez zaštitne maske u supermarketu, kupuje sapun i toalet papir…

Harizmatična Kancelarka Angela Merkel pandemiju virusa korona doživljava poput miliona drugih Nijemaca.

 

 

Merkel je poslijepodne kupovala u Berlinu-Mitteu. Oko 17 sati stigla je do supermarketa “Hit Ullrich”. Prvo je obišla police s povrćem, a zatim s poslasticama, piše Bild.de.

 

 

Sama je napunila kolica proizvodima, uključujući višnje, sapun i toalet papir koji je stavila na pokretnu traku kase i platila karticom.

 

 

U Njemačkoj je zabilježeno ukupno 16.662 zaraženih od koronavirusa nakon što je danas, u samo jednom danu, zabilježeno 2.705 novih slučajeva.

 

 

Savezna agencija koja je u Njemačkoj odgovorna za kontrolu i prevenciju bolesti saopćila je da je zabilježeno ukupno 47 smrtnih slučajeva ljudi koji su bili pozitivni na koronavirus, što je povećanje od 16 u odnosu na petak.

 

 

Vodeći njemački zdravstveni zvaničnik u borbi protiv pandemije pozvao je ljude da se drže na daljini kako bi se borili protiv širenja bolesti, ali je dodao da je na vlastima da odluče hoće li uvesti policijski sat kako bi ih prisilile na to.

 

 

“Preporučujemo da se držite maksimalne udaljenosti. Na vlastima je da odluče o mjerama potrebnim za postizanje toga”, rekao je u petak predsjednik Instituta Robert Koch Lothar Wieler. Njemačka se uzima kao dobar primjer u borbi protiv pandemije, prvenstveno zbog discipliranog držanja njemačkih građana koji ne paniče i koji slijede upute zdravstvenih autoriteta.

 

 

alt

alt

(SB)

(533)

Njemačka kancelarka Angela Merkel snimljena bez zaštitne maske u supermarketu, kupuje sapun i toalet papir…

| Da se ne zaboravi, Foto/Video, Slider, Vijesti |
About The Author
-