Nikšić razjasnio: Šta bi se desilo ako bi Demokratska fronta ušla u Osmorku? Zašto Komšić to ne uradi?!

Lider SDP-a je u CD-u otkrio i koja stranka navodi pojedince da kupuju ljude i glasove!

 

 

SDP će nadživjeti sve nas! Može doći do nesuglasica! Pa DF je nastao od SDP-a, ali SDP neće nestati! – poručio je Nermin Nikšić večeras u Centralnom dnevniku na Face TV.

 

 

Pojasnio je i šta bi se desilo ako bi se Demokratska fronta pridružila Osmorci:

 

 

Ako bi DF ušao u Osmorku, sve bi bilo riješeno i u domovima naroda i u kantonima i na federalnom i državnom nivou! Sačekat ću zvanični stav DF! 2018. smo imali Bh. blok Naše stranke, SDP-a i DF-a! Bh. blok je propao jer je DF otišao sa SDA! Sada mi ovo liči na nastavak toga! SDA ne odvaja DF od sebe! Ne mogu da ih ostave! Ako bi osmorka postala devetorka, imali bismo vlast! Pitanje za Komšića je zašto to ne uradi!

 

 

Govoreći o formiranju vlasti nakon oktobarskih ozbora, Nikšić je poručio:

 

 

Siguran sam u ono što sam govorio: neću sa SDA! Licemjerno mi je ponašanje naših političara prema visokom predstavniku Christianu Schmidtu! Ja nisam za Schmidtovu odluku! Zamjerka je što se nisu dotakli Vijeća naroda! Nije valjda da je problem samo u FBiH!

 

 

Zamjerka je što Schmidt nije riješio nijednu odluku Suda u Strazburu! Nije riješena rak-rana, a to je elektronsko glasanje!

 

 

Ili neko mora popustiti da se napravi vlast ili svi moraju u vlast! Igra se igra oko Kluba Bošnjaka! SDA nam je jednog delegata od 11 već uzela! Osmorka može biti dio vlasti, ali ne može formirati vlast! SDP sam neće u vlast sa SDA!

 

 

Lider SDP-a je u CD-u otkrio i koja stranka navodi pojedince da kupuju ljude i glasove!

 

 

Postoji opasnost od kupovanja ljudi! Ne mogu da vjerujem da su dvojica iz PDA u KS odjednom shvatili da pripadaju SDA! Ako tužilaštvo ne reaguje, otvoren je lov, pa ko više ponudi!

 

 

Naši argumenti su mnogo slabiji od argumenata SDA! Javna tajna je da se nosaju pare u tašnama i da se kupuju ljudi! Ne mogu javno reći da to radi SDA, ali rade pojedinci iz SDA! Policija i pravosuđe moraju reagovati na prelazak ljudi iz PDA u SDA – kategorički je poručio Nikšić.

 

 

Pogledajte video:

 


(DEPO PORTAL/ad)

(153)

Nikšić razjasnio: Šta bi se desilo ako bi Demokratska fronta ušla u Osmorku? Zašto Komšić to ne uradi?!

About The Author
-