NEZAPAMĆENI HAOS U SKUPŠTINI: “Bošnjački političari nam ovdje drže pridiku, a mi, srpski političari, ovdje moramo da stojimo da nas neko ponižava”

Žestoka polemika vodila se danas u Skupštini Crne Gore između poslanika Demokratskog fronta i demokratske partije socijalista. Pale su teške riječi i uvrede.

 

 

Najburnije je bilo, kada je usred polemike, jedan od lidera DF-a Andija Mandić, nezadovoljan onim što govori Ljuiđ Škrelja, predsjednik Administrativnog odbora (DPS) dobacio “…prebiću ti i tu drugu nogu”, znajući da Škrelja hramlje na jednoj nozi.

 

 

Škrelja je vidno iznerviran uzvratio riječima: “Ja hramljem na nozi, ali ne u mozgu i duši kao Vi. Nemojte misliti da možete time da me uvrijedite. To nije moja želja. Bilo ko da misli da će me uzvrijediti time što će reći nešto što je od Boga, vara se. zapravo, samo će se zbog toga postidjeti kada izađe na ulicu”, odgovorio je Škrelja u polemici sa poslanicima DF-a.

 

 

Tokom skupštinskog zasjedanja danas je DF žestoko napadao albanske političare u parlamentu.

 

 

Mandić je potredsjedniku Skupštine Genciju Nimnbeguu prigovorio da mu jedino on izriče opomene, istakavši da to radi kao albanski političar koji kažnjava nekoga ko je srpski političar.

 

 

Mandić: Najviše problemam imamo sa Ljubom Škreljom koji je albanski političar. Bošnjački političari nam ovdje drže pridiku. Mi srpski političari ovdje moramo da stojimo da nas neko ponižava. Genci Nimanbegu nam izriče opmene, a to ne rade ostali podpredsjednici Skupštine ni predsjednik.

 

 

Nimanebegu: Ja predstavljam albanski narod. Ja vas nisam kaznio kao Srbina, već kao poslanika koji nije poštovao poslovnik Slupštine Crne Gore. Ako želite da budete većina u CG morate retoriku prilagoditi građanskom društvu.

 

 

Mandić: Vaš više cijenim kao albankog nacionalistu nego neke druge. Mislim da me kažnjavate i zbog toga što sam srpski političar. Ne smeta mi. Platiću svaku kaznu jer znam da ćemo nakon sljedećih izbvora biti većina. Vi ste me kaznili, zapalo vas je tako.

(1604)

NEZAPAMĆENI HAOS U SKUPŠTINI: “Bošnjački političari nam ovdje drže pridiku, a mi, srpski političari, ovdje moramo da stojimo da nas neko ponižava”

| Slider, Vijesti |
About The Author
-