NEVJEROVATNA IZJAVA BORJANE KRIŠTO: „HNS ima jednog kandidata zato što…”

nije izmijenjen izborni zakon…“

 

 

Kandidatkinja nevladine organizacije Hrvatski narodni sabor izjavom u Posavini iznenadila sve.

 

 

“Vjerujem u snagu zajedništva i uvjerena sam kako naša borba nije uzaludna za ostvarenje ustavne jednakopravnosti hrvatskog naroda kao i u borbi za bolju, pravedniju i sigurniju BiH”, poručila je u petak zajednička kandidatkinja HNS-a BiH za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Borjana Krišto tokom boravka u Posavskom kantonu.

 

 

 

 

Kao zajednički kandidat Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog član Predsjedništva BiH, uz čast, za mene je ovo i velika odgovornost u ovim složenim političkim prilikama u Bosni i Hercegovini, posebno, kada uzmemo u obzir poziciju i položaj hrvatskog naroda u BiH.

 

 

U izbore idemo po neizmjenjenim izbornim pravilima, nije dogovorena izmjena izbornog zakona koja je bila nužna s ograničenim izmjenama Ustava.

 

 

Upravo je zbog toga Hrvatski narodni sabor BiH odlučio ići s jednim zajedničkim kandidatom kako bi poslali poruku svim onim političkim opcijama koji pod krinkom građanskog promišljaju i vide budućnost na jedan drugi način.

 

 

Hrvatski narod svojom većinskom voljom treba odlučivati tko će ga predstavljati u institucijama Predsjedništva BiH i domovima naroda”, kazala je Krišto.

 

 

 

(SB)

(1180)

NEVJEROVATNA IZJAVA BORJANE KRIŠTO: „HNS ima jednog kandidata zato što…”

| Bosna i Hercegovina, Foto/Video, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-